“Amânarea deciziei CCR ridică semne de întrebare”, potrivit liderului PC, Daniel Constantin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia de amânare a Curţii Constituţionale cu privire la măsurile de austeritate pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea "ridică semne de întrebare", în opinia preşedintelui Partidului Conservator, Daniel Constantin.

Liderul PC şi-a manifestat, joi, preocupările privind eventuale influenţe politice din partea puterii asupra deciziei CCR.

Citeşte şi:
CCR va relua vineri, la ora 9.00, dezbaterile pe baza legilor austerităţii

"Sper să nu aibă legătură cu niciun fel de presiuni politice din partea puterii. Decizia într-o asemenea chestiune de viaţă şi de moarte pentru populaţie nici nu trebuie să fie luată la limita voturilor, ci să beneficieze de unanimitatea judecătorilor, ca dovadă că şi-au înţeles menirea de a fi în slujba cetăţenilor", a declarat Daniel Constantin, potrivit Agerpres.

Reprezentantul conservator este de părere că membrii Curţii ar trebui să fie deasupra intereselor politice şi să judece în favoarea populaţiei, respectând dreptul la pensie şi la o viaţă decentă.

Curtea Constituţională a României a amânat de joi până vineri dimineaţa, la ora 9.00, dezbaterile celor două legi privind măsurile de austeritate, pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului.

După aproximativ cinci ore de discuţii în şedinţă nepublică, judecătorii Curţii au decis să reia vineri dezbaterile asupra sesizărilor depuse privind neconstituţionalitatea legilor de reducere a salariilor bugetarilor şi a pensiilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite