Voiculescu vrea bonuri compensatorii pentru bugetari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Senatului Dan Voiculescu susţine că Guvernul ar trebui să le acorde bugetarilor bonuri compensatorii, a căsror valoare să fie egală cu diminuarea de salarii din perioada 1 iulie-31 decembrie 2010.

Voiculescu i-a trimis preşedintelui Traian Băsescu o scrisoare deschisă în acest sens. Senatorul susţine că bugetarii au ajuns în imposibilitatea de a-şi mai achita ratele la bănci, iar Guvernul ar trebui să-şi assume acestă vină.

"Statul este direct responsabil pentru că bugetarii nu îşi mai pot plăti ratele. Bugetarii aveau un contract (individual şi colectiv) cu statul. Acest contract le garanta anumite venituri salariale. Din 1,3 milioane de bugetari, peste 700.000 au rate la bancă", se arată în scrisoare.

Voiculescu propune ca pentru acordarea acestor bonuri compensatorii statul să încheie un acord cu băncile, prin care acestea se vor obliga să răscumpere aceste bonuri la valoarea lor nominal. Termenul de răscumpărare a acestor bonuri va fi de minimum şapte ani, cu o dobândă stabilită între stat şi bănci.

„Este o soluţie care nu afectează bugetul de stat în următorii şapte ani. Guvernul poate stabili rapid detaliile procedurale. Este o soluţie care poate încuraja producţia şi consumul", spune Voiculescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite