Cei mai cunoscuţi parlamentari nu fac legi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui raport de monitorizare a activităţii parlamentului pe anul 2005, elaborat de Academia de Advocacy, 37,23% din senatori şi, respectiv, 35,35% din deputaţi nu şi-au exercitat

Potrivit unui raport de monitorizare a activităţii parlamentului pe anul 2005, elaborat de Academia de Advocacy, 37,23% din senatori şi, respectiv, 35,35% din deputaţi nu şi-au exercitat niciodată dreptul de iniţiativă legislativă.
"În 2004, foarte mulţi din corigenţii şi repetenţii identificaţi atunci au fost puşi pe liste, iar alţii care au făcut treabă au fost scoşi după criterii numai de partide ştiute", a precizat Radu Nicoşevici, coordonator de programe al Academiei de Advocacy. Liberalii Puiu Haşotti, Bogdan Olteanu şi Teodor Meleşcanu, colegii lor de alianţă, senatorii PD Radu Berceanu şi Maria Petre, conservatorii Bogdan Ciucă şi Bogdan Pascu sau udemeristul Marton Arpad nu s-au înghesuit să iniţieze propuneri legislative. "Există parlamentari activi din punct de vedere parlamentar şi alţii pasivi. Cei din urmă sunt însă cei mai cunoscuţi de opinia publică", a afirmat Pârvulescu, preşedintele Asociaţiei Pro Democraţia. În opoziţie, lideri social-democraţi, precum Viorel Hrebenciuc, Ion Solcanu, peremistul Lucian Augustin Bolcaş intră în categoria negociatorilor. Potrivit lui Pârvulescu, cei din această categorie "nu sunt creatori de legi, dar fără ei activitatea parlamentară nu poate funcţiona". Ponderea cea mai mare a iniţiativelor legislative aparţine PRM (25,5%), multe dintre legile lor fiind semnate de o întreagă cohortă de parlamentari, dar mai mult de jumătate din proiectele de legi şi amendamentele PRM au fost respinse de parlament.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite