Cristian Poteraş le-a adus românilor Lumina Învierii (P)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Poteraş
Cristian Poteraş

Primarul sectorului 6 al Capitalei, Cristian Poteraş, a avut onoarea de a face parte din delegaţia oficială a Patriarhiei Române, care a adus Lumina Sfântă de la Ierusalim în România.

Este al doilea an consecutiv când edilul bucureştean se implică în această misiune.

Ca şi anul trecut, primarul bucureştean a venit în sprijinul Patriarhiei pentru ca Lumina Sfântă să poată ajunge şi în România. Acestuia, dar şi celorlalţi membri ai delegaţiei, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, le-a mulţumit, cu ocazia slujbei ţinută imediat după ce Flacăra Învierii a ajuns la Catedrala Patriarhală.

Flacăra Învierii, miracol al ortodoxiei

Delegaţia, formată din şase persoane, condusă de Preasfinţitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a plecat spre Israel vineri dimineaţă. Ei au călătorit peste 3.200 de kilometri cu un charter special pentru a aduce Lumina Sfântă în România.

Sâmbătă, flacăra Învierii a coborât în Biserica Sfântului Mormânt. Considerată un miracol al ortodoxiei, Lumina Sfântă se aprinde în fiecare an, de Paşte, la Ierusalim. În timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, în jurul orei 14.00, deasupra Sfântului Mormânt, se aprinde un foc, despre care se spune că se pogoară din cer şi care în primele minute nu frige.

Patriarhul aprinde două mănunchiuri, formate din câte 33 de lumânări fiecare, care simbolizează vârsta lui Iisus, iar apoi împarte lumina credincioşilor.

După ce au luat Lumina Sfântă, membrii delegeţiei Patriarhiei Române s-au grăbit spre aeroport.

Flacăra Învierii a fost transportată cu ajutorul unui felinar special, numit "lampa lui David". Este un dispozitiv alimentat cu kerosen, special proiectat pentru a putea fi transportat cu avionul în siguranţă.

Aeronava a decolat cu o întârziere de două ore, din cauza zecilor de avioane care aşteptau pe aeroportul din Ierusalim pentru a ajunge cu Lumina Sfântă spre celelalte ţări creştin-ortodoxe. Aşa că charterul românesc a aterizat pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", din Capitală, în jurul orei 20.30.

Pe aeroport, delegaţii Patriarhiei Române au preluat Flacăra Învierii şi au plecat cu ea, tot cu avionul, spre Suceava, Cluj-Napoca, Satu Mare şi Timişoara, astfel încât, la Slujba de Înviere, de la miezul nopţii, Lumina Sfântă să ajungă în toate colţurile ţării.

Preafericitul Părinte Daniel i-a mulţumit primarului Cristian Poteras

Sfânta Lumină a fost adusă la Catedrala Patriarhală, unde a fost întâmpinată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alături de care s-au aflat Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal şi preoţii slujitori ai Catedralei Patriarhale.

Cu acest prilej, Preafericirea Sa a arătat că "Sfânta Lumină este un dar de la Dumnezeu, al iubirii Sale milostive şi, în acelaşi timp, este dovada că Hristos Cel care a Înviat din morţi este Lumina lumii, Lumina cea neînserată, Lumina din Împărăţia Cerurilor care este dăruită în lumea aceasta în arvună, în timpul vieţii pământeşti, celor care iubesc pe Dumnezeu şi se nevoiesc să fie bineplăcuţi Lui împlinind poruncile Lui în viaţa lor".

Totodată, Patriarhul a ţinut să lă mulţumească celor care au ajutat la aducerea Luminii Sfinte, printre care şi edilul sectorului 6, Cristian Poteraş.

"Ne bucurăm că şi anul acesta s-au găsit credincioşi care să contribuie la închirierea avionului particular cu care a fost adusă Lumina Sfântă de la Ierusalim. Fără sprijinul lor, acest lucru nu ar fi fost posibil", a spus Preafericitul Părinte Daniel. Vizibil marcat de moment, edilul bucureştean a plecat capul în jos, primind binecuvântarea Preafericirii Sale.

Lumina Sfântă a ajuns în toate colţurile ţării

Timpul în care delegaţia Patriarhiei Române aduce Flacăra Învierii de la Ierusalim este esenţial. Este o adevărată provocare pentru ca Lumina Sfântă să ajungă, apoi, până la miezul nopţii, când se oficiază Sfânta Liturghie, în fiecare colţ al ţării.

Deşi charterul special a avut o întârziere de peste două ore, piloţii aeronavei au reuşit să aducă la timp Flacăra pe aeroporturile din Suceava, Cluj-Napoca, Satu Mare şi Timişoara, de unde a fost preluată mai departe, pentru a ajunge în ultimul cătun românesc. Asta şi datorită celor care, după cum a subliniat şi a mulţumit Patriarhul României, au contribuit la închirierea aeronavei speciale.

Acest text este un advertorial. Spaţiul pe care îl ocupă are statut de publicitate. "Adevărul" nu-şi asumă răspunderea pentru conţinutul textului şi pentru acurateţea informaţiilor

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite