Antonescu crede că soarta României ar fi fost mai bună dacă Băsescu era demis în 2007

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comentând afirmaţia consilierului prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, potrivit căreia situaţia economică din prezent este cauzată şi de suspendarea preşedintelui Băsescu, Crin Antonescu a declarat că dacă preşedintele ar fi fost demis la referendumul din 2007, soarta României ar fi fost mult mai bună în prezent.

"Există o legătură între actuala criză şi suspendarea din 2007, şi anume că o bună parte din actuala criză se datorează eşecului suspendării de atunci. Pentru că dacă atunci răspunsul popular la suspendarea lui Traian Băsescu ar fi fost scoaterea sa din funcţia de preşedinte, astăzi soarta României ar fi fost alta, în orice caz mult mai bună. Atâta pot eu să spun despre declaraţia dlui Lăzăroiu", a declarat liderul PNL la Antena 3.

De altfel, invitat la televiziunea Ziare.com, Lăzăroiu a recunoscut că nu se aştepta ca Traian Băsescu să câştige un al doilea mandat, dar şi că este foarte dificil de spus cum va rămâne actualul preşedinte în istorie.

"Peste 100 de ani lumea va trata toţi cei 10 ani compact, daca în ultimii cinci eşuează, nimeni nu va spune 'stai, a făcut multe lucruri bune în primii cinci'. Este o miză importantă pentru orice om care ajunge într-o funcţie atât de importantă în stat, să nu îi fie ruşine de ce vor spune urmaşii. De aceea nu sunt de acord cu cei care spun că preşedintele nu mai are miza. Chiar îi pasă", a spus Lazaroiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite