Antonescu, liniştit în lupta cu Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu şi Ludovic Orban: ieri - prieteni, astăzi - adversari
Crin Antonescu şi Ludovic Orban: ieri - prieteni, astăzi - adversari

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu-şi face probleme în privinţa confruntării cu Ludovic Orban pentru şefia partidului. "Ludovic Orban a fost unul  dintre cei 800 de oameni care m-au susţinut. Dacă nu era problema listelor, într-o confruntare cu Orban eu luam 90%. Fără liste, eu voi obţine  75%. Nu e o bătălie pe şefia PNL, ci pe maniera de a conduce PNL şi pe asumarea unor forme de identitate", a declarat Antonescu la

El a subliniat însă ideea că nu doreşte să candideze la preşedinţia partidului dacă nu este acceptat sistemul său de vot la congres."Dacă nu e acceptată ideea, eu nici nu candidez la preşedinţia partidului, pentru dă eu nu vreau să fiu preşedintele partidului cu orice preţ, oricum. Nu vreau să fiu preşedintele unui partid care să spun aşa are vreun sex incert pe scena politică", a adăugat liderul PNL.

Referindu-se la posibile plecări din partid, Antonescu admite că vor exista oarecare migrări, dar probabil nu de aceeaşi intensitate ca în PSD. "Dacă vor fi colegi care  vor pleca din partid, multă sănătate. Dacă vor fi migrări, probabil că nu vor fi de amploarea celor din PSD. Ele nu sunt excluse totuşi. Între partidul domnului preşedinte şi PNL va fi o bătălie pe viaţă şi pe moarte pentru identitatea autentică de dreapta şi din două una: ori PNL va fi destructurat (ceea ce nu cred că va reuşi domnul Băsescu), ori impostura prin care PD-L îşi asumă identirtatea de drepta va fi spulberată la momentul potrivit", a menţionat Antonescu.

Afirmaţiile preşedintelui Băsescu la adresa patronilor de presă, au fost catalogate de Antonescu drept "disfuncţii şi mitocănii".

"Disfuncţii şi mitocănii. Ne-am obişnuit cu asta în ceea ce-l priveşte pe preşedinte, nu sunt de acceptat. Exact aşa cum v-am spus că nu agreez modul în care unii dau târcoale speranţei că preşedintele ar fi bolnav, sigur că n-am să agreez nici mârlănia care se pretinde glumă, pentru că nu are cum să ştie cât de sănătoşi sunt anumiţi oameni şi chiar dacă nu ar fi, nu e de făcut comparaţii cu aşa ceva", a apreciat liderul liberal.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite