Antonescu se aşteaptă la dezertări din partid după Congres

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul liberalilor, Crin Antonescu, a declarat la un post de televiziune că se aşteaptă la plecară din partid indiferent de cine câştigă, folosind Congresul ca pretext.

De asemenea, Antonescu a declarat că i se pare plauzibilă informaţia potrivit căreia opt deputaţi vor părăsi partidul după Congresul care are loc în acest sfârşit de săptămână.

"Plauzibil. Sper să nu fie adevărat, dar este plauzibil", a declarat Antonescu la Antena 3.

"După Congresul PSD Victor Ponta spunea, cel puţin eu unul îl cred: «Domne au plecat nişte oameni care m-au votat pe mine! Nu înţeleg de ce au plecat!». S-ar putea ca cei opt, eu sper să nu fie niciunul, dar s-ar putea să fie doi-trei-opt, s-ar putea ca oamenii aceştia să plece indiferent cine câştigă şi indiferent ce Statut, Congresul (fiind folosit-n.r.) ca pretext. Dacă au de plecat nu numai că sunt liberi să o facă, dar e foarte bine să o facă şi nu cred că PNL are nevoie de oameni care au asemenea înţelegeri făcute", a susţinut Antonescu.

PNL ar putea rămâne fără opt deputaţi dacă Antonescu îşi păstrează funcţia în partid. Printre cei care ameninţă cu demisia sunt Ioan Timiş şi Mihai Banu.

Antonescu: Orban este preocupat de tradiţionalele aranjamente de împărţire a pielii ursului din pădure

"Din păcate, Ludovic Orban demonstrează şi cu această idee că e preocupat doar de un discurs întors către partid, către tradiţionalele aranjamente, negocieri, formule de împărţire a puterii sau a pieii ursului din pădure", a comentat Antonescu declaraţiile prim-vicepreşedintelui său potrivit cărora el ar trebui să fie propus candidat oficial pentru preşedinţie, iar Călin Popescu Tăriceanu pentru funcţia de premier.

Antonescu: Dacă reformarea partidului sub conducerea mea nu dă roade, mă retrag

Antonescu nu se simte ameninţat de candidaturile lui Ludovic Orban şi Viorel Cataramă la şefia partidului, precizând că în acest moment "nu dinspre ei vine posibilitatea sau pericolul" ca el să nu mai fie preşedintele PNL, "ci dinspre corpul acestui partid care va accepta sau nu ştacheta", acolo unde doreşte să o ridice.

Antonescu a precizat că în cazul unui eşec al proiectului său se va retrage de la şefia PNL.

"E evident că şi dacă până în 2012 dacă eu constat că proiectul meu nu merge eu mă retrag", a mai spus liderul PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite