UPDATE Meleşcanu ar putea părăsi PNL-ul după Congres. Vezi cine ar mai putea dezerta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Theodor Meleşcanu ar putea da calitatea de membru liberal pe funcţia de judecător la Curtea Constituţională
Theodor Meleşcanu ar putea da calitatea de membru liberal pe funcţia de judecător la Curtea Constituţională

Congresul în care îşi vor alege noua conducere nici nu a început bine că au apărut deja zvonuri legate de posibile demisii. Printre cei care ar putea părăsi partidul se numără Theodor Meleşcanu şi Dan Morega.

UPDATE Meleşcanu recunoaşte că este interesat de un post de judecător la CCR

Vicepreşedintele Senatului Teodor Meleşcanu a recunocut că este interesat de un mandat de judecător la Curtea Constituţională, însă a precizat că este mult prea devreme să vorbească despre condiţiile în care va pleca şi a precizat că nu are de gând să sară în tabăra independenţilor lui Gabriel Oprea.

"Nu am ascuns niciodată că la experienţa pe care o am şi la pregătirea pe care o am, posibilitatea unei activităţi la Curtea Constituţională m-ar interesa. Dar cum şi în ce condiţii, asta e prematur să vorbim acum. Dar da, pot să confirm că mă interesează în principiu un mandat de judecător la Curte", a susţinut Teodor Meleşcanu, citat de Mediafax.

"Colegilor din partid care au dat ştirea că plec la independenţi le dau o veste proastă: nu e adevărat", a adăugat Meleşcanu.

Meleşcanu ar putea părăsi PNL pentru un post de judecător la CCR

Theodor Meleşcanu este interesat de ocuparea unui post de judecător la Curtea Constituţională în condiţiile în care, în acest an, trei membri ai acestei curţi îşi încheie mandatul, potrivit unor surse politice. Pentru a ajunge, însă, în această funţie, Meleşcanu va fi nevoit să se despartă de partid. De altfel, acesta este un opozant al votului pe liste şi unul dintre vocile importante al partidului care au susţinu şi susţin încă intrarea la guvernare.

Potrivit aceloraşi surse, Meleşcanu vizează chiar postul de preşedinte al Curţii Constituţionale al cărui actual ocupant, Ioan Vida, îşi va termina mandatul de 9 ani alături de alţi doi judecători, Nicolae Cochinescu şi Petre Lazăroiu. Pentru dobândirea acestui post, Meleşcanu ar încerca obţinerea sprijinului PDL-ului, prin tragerea în tabăra independenţilor a unui număr semnificativ de parlamentari liberali.

Meleşcanu ar putea fi imitat şi de alşţi colegi. Pe lusta posibililor dezertori se află deputaţii Ioan Timiş, Mihai Banu, Florin Turcanu, Dan Morega, Vasile Mustăţea şi liderul PNL Bistriţa-Năsaud, Ioan Ţintean.

Alţi posibili demisionari ar putea fi Berca Gabriel şi Mircea Cazan, însă cei doi au infirmat această posibilitate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite