Mâine se dă startul campaniei electorale pentru Colegiul 1 din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Honorius Prigoană
Honorius Prigoană

Campania electorală pentru alegerile parlamentare parţiale care vor avea loc, pe 17 ianuarie, în colegiul 1 pentru Camera Deputaţilor din Bucureşti începe sâmbătă, 2 ianuarie.

Pentru locul de deputat lăsat liber de liberalul Bogdan Olteanu, numit viceguvernator la Banca Naţională, se vor lupta fiul democrat-liberalului Silviu Prigoană, Honorius, şi liberalul Radu Stroe.

Honorius Prigoană a devenit candidatul PDL pentru postul de deputat în acest colegiu după ce un alt candidat, Viorel Tudorache, a renunţat în urma unor discuţii purtate cu şeful partidului, Emil Boc.

CC trebuie să se pronunţe asupra candidaturii lui Remus Cernea

Curtea Constituţională trebuie să se pronunţe în cazul contestaţiei depuse de reprezentantul Partidului Verde, Remus Cernea. Acesta a depus o contestaţie la Tribunalul Bucureşti, după ce Biroul electoral de circumscripţie al Municipiului Bucureşti i-a respins candidatura deoarece acesta nu îndeplineşte condiţiile legale pentru a candida deoarece a fost propus de un partid care la alegerile parlamentare anterioare nu a întrunit pragul electoral, nefiind astfel reprezentat în actualul Parlament.

Tribunalul Bucureşti a decis să suspende judecarea contestaţiei lui Cernea şi să o trimită la Curtea Constituţională.

PSD, fără candidat în colegiul 1

Partidul Social-Democrat (PSD) nu a propus niciun candidat pentru aceste alegeri, în urma unei înţelegeri cu PNL de menţinere a configuraţiei de la alegerile parlamentare din 2008, care prevede că, în colegiile câştigate de PNL, PSD nu desemnează candidat şi invers.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite