Salariile bugetarilor cresc în luna iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coaliţia de guvernare a acceptat, luni, mărirea salariile bugetarilor cu 15%, majorarea ar intra în vigoare de la 1 iunie.

Este vorba de un acord în cadrul coaliţiei de guvernare în sensul în care niciun partid din arcul guvernamental nu a ridicat în cadrul şedinţei de luni vreo problemă privind recuperările salariale din luna iunie.

Pe de altă parte, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader susţine, potrivit Mediafax, că salariile bugetarilor să fie majorate începând cu luna iunie, urmând ca Guvernul să analizeze procentul cu care se va face majorarea.

Toader a spus că membrii coaliţiei au susţinut de la început această majorare, iar premierul are cuprins în programul de guvernare, la punctul 1, creşterea salariilor.

Mircea Toader a arătat că Guvernul urmează să calculeze şi să găsească soluţii pentru majorarea salariilor.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV, că declaraţia privind revenirea salariilor la nivelul anterior tăierilor nu a fost făcută din populism, ci deoarece s-au îndeplinit condiţiile stabilite.

Traian Băsescu a prezentat şi argumente în sprijinul revenirii la nivelul salarial anterior.

După reducerea salariilor cu 25% în iulie 2010, bugetarii au primit anul trecut o majorare salarială cu 15%, iar pentru refacerea completă a veniturilor iniţiale ar urma să mai beneficieze de o creştere cu circa 16%.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite