Chiliman: "Vreau să fac din PNL cel mai tare partid din Bucureşti"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Chiliman
Andrei Chiliman

Andrei Chiliman a fost ales noul preşedinte al Partidului Naţional Liberal pentru Bucureşti. Chiliman a câştigat în faţa contracandidatului său, Cristian Banu, cu 410 voturi. În total au fost exprimate 611 voturi, 15 fiind nule.

"În primul rând vreau să le mulţumesc celor care m-au ales. Le cer însă tuturor să facem o echipă în continuare pentru că Bucureştiul are nevoie de soluţii liberale pentru rezolvarea problemelor pe care le are după atâta vreme şi care, din păcate, după atâtea mandate după 1989 de primar general şi atâţia primari generali au rămas nerezolvate", a spus Chiliman după victoria sa.

De asemenea, preşedintele PNL Bucureşti a declarat că liberalii sunt singurii care pot să ofere Bucureştiului mai multă economie şi mai puţină birocraţie.

Chiliman îşi doreşte sp facp astfel încât liberalii să devină primul partid din Bucureşti.

"La ora actuală PNL în Bucureşti este umăr la umăr cu PD şi scopul pe care îl am eu la ora actuală este să fac din PNL Bucureşti primul partid, cel mai tare partid din Bucureşti în aşa fel încât să putem obţine atât Primăria Generală cât şi cât mai multe din primăriile de sector în anul 2012", a adăugat Chiliman.

Noul preşedinte crede că nu există nicio legătură între alegerile de la Bucureşti şi alegerile din cadrul Congresului PNL de la sfârşitul săptămânii.

"Eu am sprijinit candidatura lui Crin Antonescu la alegerile trecute şi îl sprijin şi acum", a declarat Chiliman într-o intervenţie la Realitatea TV.

Vicepreşedinţi au fost aleşi Sorin Mihai Dima, cu 459 de voturi, Cristian Tudorache, 431 de voturi şi Adrian Neacşu, 398 de voturi. Marius Ioana a fost ales secretar general cu 451 de voturi.

Andrei Chiliman şi-a exprimat dezamăgirea în legătură cu primarul Capitalei, Sorin Oprescu. "Din păcate sunt foarte multe elemente care ne conduc către ideea că actualul primar s-a îndepărtat de foarte multe principii care l-au dus la conducerea Primăriei. Ar trebui să se întoarcă la principiile care l-au ajutat să ajungă la conducerea Capitalei".

Actualul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat la Realitatea TV că îl susţine pe Chiliman pentru că este un om competent, nu pentru că este un apropiat al acestuia.


Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite