Cătălin Voicu şi-ar putea piede indemnizaţia de parlamentar cât timp stă după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul Cătălin Vociu, acuzat de trafic de influenţă şi aflat în arest, ar putea rămâne fără indemnizaţia de parlamentar, deoarece un coleg de la PDL a depus o cerere în acest sens la Biroul Permanent al Senatului.

Democrat-liberalul  Gheorghe Bârlea şi-a sesizat colegii privind drepturile salariale care i se cuvin senatorului Cătălin Voicu, în situaţia unică în care se află, aceea de arest.

Preşedintele Comisiei juridice, Toni Greblă, a afirmat că din punctul său de vedere, senatorului Voicu nu ar trebui să primească nici indemnizaţia de parlamentar, nici celelalte drepturi băneşti (diurnă de deplasare, cheltuieli de cazare şi sumă forfetară), deoarece acesta nu participă la lucrările plenului Senatului şi la celelalte activităţi parlamentare pe perioada în care se află în arest preventiv.

El a arătat că un aviz de la Comisia juridică este obligatoriu în acest caz, apoi Biroul Permanent va stabili dacă avizul juriştilor va fi aprobat de conducerea Senatului. "Nu cred că este nevoie să se ajungă la un vot în plen pe această chestiune", a adăugat Greblă, citat de Mediafax.

Acesta a precizat că, de altfel, Senatul nici nu i-a mai plătit senatorului Voicu nimic din momentul arestării sale.

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Toni Greblă a declarat că situaţia plăţii senatorului Cătălin Voicu, aflat în arest, nu este reglementată de legislaţia în vigoare. Singura reglementare care poate da o soluţie este reprezentată de  articolul 192 din Regulamentul Senatului, care prevede că niciun senator nu poate lipsi de la şedinţele plenului, comisiei şi de la celelalte activităţi specifice îndeplinirii mandatului de senator.

Senatorul Cătălin Voicu a fost arestat preventiv în 30 martie, fiind acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată. Completul de 9 Judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins luni recursul depus de parlamentar împotriva deciziei de prelungire cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite