Primele decizii ale lui Predoiu: Şefa de cabinet a lui Boc, secretar general adjunct al Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul s-a reunit astăzi în şedinţă la ora 17.00, sub conducerea premierului interimar Cătălin Predoiu, pentru o şedinţă informală.

UPDATE 22.08 Premierul interimar Cătălin Predoiu a numit-o pe şefa de cabinet a lui Emil Boc, Ştefania Gabriella Ferencz, în postul de secretar general adjunct al Guvernului, după ce l-a eliberat din funcţie pe Ştefan Gati, aceste decizii fiind primele semnate de Predoiu în calitatea de prim-ministru interimar.

Printr-un set de decizii semnate luni, premierul interimar a dispus eliberarea, "la cerere", a lui Ştefan Gati din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului şi instalarea pe acest post a Ştefaniei Gabriella Ferencz, cu rang de secretar de stat.

Până în prezent, Ferencz a deţinut titulatura de secretar de stat în aparatul propriu de lucru al primului-ministru şi a lucrat ca şefă de cabinet a fostului premier Emil Boc.

Ştefan Gati a fost nominalizat de UDMR pentru funcţia de secretar general adjunct la Secretariatul General al Guvernului, după ce Uniunea a obţinut acest post în urma negocierilor purtate cu PDL la nivel central.

***

„Am primit această propunere după ce Boc şi-a depus mandatul. Am acceptat imediat, nu înainte de a-mi cântări puterile şi competenţele. Indiferent cât durează acest mandat voi servi naţiunea română", a declarat Predoiu, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria.

„Am discutat (cu Emil Boc, n.r.) probleme concrete legate de măsurile care trebuie luate. M-am asigurat că toată lumea îşi va desfăşura activitatea în mod normal. Solicit tuturor celor care lucrează în aceste instituţii să îşi continue activitatea cu competenţă, calm, legalitate şi bună-credinţă", a continuat Cătălin Predoiu.

Guvernul se va asigura că administraţia funcţionează în continuare în mod normal şi nu va adopta decât hotărâri, nu ordonanţe, ordonanţe de urgenţă sau proiecte de legi, a declarat premierul interimar.

Cătălin Predoiu a atras, totodată, atenţia că „pentru funcţia de prim-ministru trebuie numit cineva care să găsească soluţii. În România, situaţia însă este una de natură să reclame o soluţie politică în primul rând, iar aceasta stă în prezent în mâinile politicienilor. Ei trebuie să degaje o soluţie care să servească naţiunii".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite