Totuşi, care este candidatul PSD?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Suporterii lui Vanghelie şi cei ai lui Oprescu vor discuta azi cu pistoalele pe masă. Geoană impune criterii de performanţă. O şedinţă aprinsă este aşteptată la PSD. Mircea Geoană a

>> Suporterii lui Vanghelie şi cei ai lui Oprescu vor discuta azi cu pistoalele pe masă. Geoană impune criterii de performanţă.

O şedinţă aprinsă este aşteptată la PSD. Mircea Geoană a fost deja contestat de anumiţi lideri pentru anunţul privind nominalizarea lui Vanghelie. În contrapartidă, liderul PSD susţine că respectă voinţa organizaţiei din Capitală. Surse din partid spun că PSD Bucureşti a primit nişte criterii de eficienţă în schimbul susţinerii lui Marian Vanghelie.


Cel puţin turul doi în cursa pentru primăria generală şi trei din şase primării de sector. Acesta a fost criteriul de eficienţă pe care Mircea Geoană l-a impus pesediştilor bucureşteni. În schimb, el a ascultat de părerea organizaţiei care în proporţie covârşitoare l-a dorit pe Marian Vanghelie, preşedintele PSD Bucureşti, candidat pentru Primăria Generală.


Preşedintele PSD nu ar refuza nici candidatura lui Sorin Oprescu. El ar accepta această variantă în condiţiile în care Biroul Permanent Naţional va declara că îl preferă pe Oprescu, va vota acest lucru şi "şi-l vor asuma". Se pare că aceste condiţii ar fi puse din dorinţa lui Geoană de a delimita de un eventual eşec al lui Sorin Oprescu. În plus, ar avea o motivaţie şi în cazul în care s-ar ridica voci critice din rândul filialei bucureştene.


Sursele menţionate explică că respectivul criteriu de eficienţă impus PSD Bucureşti este modalitatea prin care Geoană vrea să se delimiteze de Vanghelie, pentru a nu fi acuzat că îl susţine necondiţionat. Decizia finală îi va aparţine însă Comitetului Executiv Naţional, care urmează să fie convocat. Acolo, Marian Vanghelie are de înfruntat cea mai serioasă opoziţie, întrucât o parte din liderii din teritoriu au avut conflicte personale cu el, iar alţii se declară nemulţumiţi de candidatura sa. Se pare că şi Mircea Geoană ar fi fost sunat de şefi de organizaţii care au comentat despre nominalizare.


"E greu fără sprijinul organizaţiei"


Mircea Geoană a declarat, după o întâlnire de rutină cu echipa de campanie şi cu liderii a două organizaţii judeţene, că situaţia de la Bucureşti a fost întotdeauna "una mai sensibilă", el invocând şi propria experienţă din 2004. "Ştiu şi eu, că am trecut prin aceste furci caudine, că este foarte greu să câştigi o campanie dacă nu ai sprijinul organizaţiei", a adăugat Geoană. Potrivit unor surse politice, citate de Rompres, Marian Vanghelie s-a dus acasă la Sorin Oprescu pentru a discuta despre candidatul PSD pentru Bucureşti. Liderul PSD încearcă în ultima vreme să se asigure de sprijinul a cât mai multor membri din BPN, mai afirmă sursa menţionată.

Atac la Geoană


Fostul consilier al ex-premierului Adrian Năstase, Gabriel Liviu Ispas, i-a trimis o scrisoare lui Mircea Geoană în care îl acuză de încălcarea statutului când l-a anunţat pe Dan Tudorache drept candidatul PSD pentru sectorul 1. "Mi-am depus candidatura ca orice membru de partid care vrea să sprijine partidul pentru a se câştiga alegerile. Nu ştiu pe ce considerente a fost preferat domnul Tudorache. E drept, eu nu am notorietatea de a propune a fi daţi afară colegii noştri de partid", afirmă Ispas.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite