Schimb dur de replici în Camera Deputaţilor între PSD şi Roberta Anastase pe tema votului pentru Curtea Constituţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegerea unui judecător pentru Curtea Constituţională este un nou motiv de scandal între preşedintele Camerei Depuţaţilor, Roberta Anastase şi aleşii social-democraţi.

Şedinţa Camerei Deputaţilor a început cu o întârziere de 40 de minute şi a fost ulterior suspendată pentru o pauză de consultări de o jumătate de oră, după ce deputaţii PSD au avut un schimb de replici cu preşedintele Camerei, Roberta Anastase, pe tema întârzierii şedinţei.

"Stăm 300 de deputaţi în sală, zi de zi, ceas de ceas şi nu începem şedinţa. De ce nu începem şedinţa dacă a fost programată la ora 10:00 şi mai spuneţi ca Parlamentul să aibă o imagine bună. Nu este prima dată când începeţi mai târziu cu o oră, suntem în cvorum, vă rog să ne daţi explicaţii", a afirmat deputatul Mircea Duşa, de la PSD.

În replică, Anastase a precizat că ea a fost în sală de la ora 10:00 şi nu a fost cvorumul necesar pentru a începe şedinţa.

Un schimb de replici a avut Anastase şi cu deputatul PSD Aura Vasile. Ca urmare, liderul PDL Mircea Toader a solicitat o pauză de consultări, deoarece există "o dispută între parlamentari", iar Anastase a aprobat o pauză de 30 de minute.

Ponta: "Anastase îl dădea pe Boc la telefon unor parlamentari să le promită avantaje ca să voteze"


Preşedintele PSD, Victor Ponta a declarat că  Roberta Anastase nu a început la timp şedinţa de plen a Camerei pentru că vorbea la telefon cu premierul Boc, pe care l-a dat spre a purta discuţii unor parlamentari independenţi sau de la minorităţi, cărora le-ar fi promis avantaje în schimbul votului pentru CC.

 "Am stat o oră toţi în Cameră. Aţi filmat. Eram 300 de oameni - foarte rar - iar doamna Anastase, cu telefonul în mână - iar la telefon era Emil Boc, şi nu ştiu dacă primul-ministru asta trebuie să facă o oră - îl dădea pe Emil Boc la telefon la diverşi deputaţi independenţi - am văzut-o la domnul Nicolicea, la cei de la minorităţi - ca să le promită domnul Boc nu ştiu ce, să le promită bani, să le promită avantaje ca să voteze", a acuzat liderul PSD.

Ponta a precizat că nici prin acest procedeu PDL nu a reuşit să găsescă parlamentari dispuşi să încalce votul dat săptămâna trecută în ceea ce priveşte judecătorul de la Curtea Constituţională.

Candidatul propus de PSD pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, a obţinut, în urmă cu o săptămână, 161 de voturi favorabile, iar contracandidatul său propus de PDL Ştefan Minea a obţinut 123 de voturi. Anastase a refuzat să-l valideze pe Dorneanu, arătând că acesta trebuia să întrunească 168 de voturi favorabile.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite