Băsescu: Demersul PSD de contestare a alegerilor este legal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Preşedintele în funcţie, Traian Băsescu, a declarat că demersul PSD de contestare a alegerilor este unul legal, constituţional şi democratic, adăugând că oamenii politici trebuie să iasă "de la temperatura înaltă a competiţiei electorale" şi să intre în faza găsirii de soluţii.

"Perioada competiţiei s-a încheiat. E momentul să revenim la priorităţi, dacă cumva le-am uitat. Avem nevoie de o clasă politică ieşită de la temperatura înaltă a competiţiei electorale", a declarat şeful statului.  De asemenea, acesta a făcut un apel către clasa politică pentru reconciliere.

Traian Băsescu a precizat că oricine are dreptul să conteste procesul electoral, de altfel, nu au existat alegeri fără contestaţii depuse la Curtea Constituţională. "Eu îl (procesul de contestare a alegerilor, n.r) consider un demers democratic şi trebuie să îl ducem la finalizare prin mijloace legale. Este un demers legal, constituţional. PSD-ul nu face nimic nelegal. Nu au existat alegeri fără contestaţii, însă lucrurile trebuie făcute în limita decenţie şi cu foarte mult calm"., a declarat şeful statului.

De asemenea, preşedintele în funcţie a făcut un apel la calm şi responsabilitate, atât din partea politicienilor, a instituţiilor, cât şi a presei.

Preşedintele Băsescu a ţinut să ia apărarea românilor din străinătate, despre care se spune că ar fi decis rezultatul alegerilor prezidenţiale de duminică.

"Vreau să fac un apel în mod special la cei care înfierbântaţi de disputa politică aruncă un semn de întrebare asupra românilor din diaspora. Acestor români le datorează faptul că banii pe care i-au trimis acasă au acoperit deficitul de cont curent, pentru că noi acasă am cheltuit mai mult decât am produs", a adăugat Traian Băsescu.

În declaraţia sa, acesta a mulţumit românilor care s-au prezentat la vot, atât pentru referendum, cât şi la scrutinul pentru algerea preşedintelui.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite