Attila Cseke, ministrul Sănătăţii, s-a aflat în fruntea unui marş în care a apărut inscripţia "Ţinutul Secuiesc nu e România"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cseke Attila
Cseke Attila

Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a sărbătorit ieri ziua maghiarilor de pretutindeni în fruntea unui marş în care a apărut inscripţia "Ţinutul Secuiesc nu e România", informează Antena 3.

Maghiarii au sărbătorit ieri începutul revoluţiei de la 1848 la Budapesta. În multe zone ale ţării, unde se află etnici maghiari, au fost organizate ample manifestări comemorative şi artistice.

La Cluj, s-a organizat un marş care a pornit din faţa Institutului Teologic Protestant spre Biserica Romano-Catolică "Sfântul Mihail". Cei care au participat au afişat steaguri ale secuilor şi ale asociaţiei Mişcarea "64 Comitate". Pe lângă acestea, un banner pe care scria "Ţinutul Secuiesc nu e România" a fost afişat de reprezentanţi ai Batalionului Secuiesc, informează Antena 3.

În fruntea alaiului s-au aflat, printre alţii, preşedintele UDMR Cluj, viceprimarul Laszlo Attila, consulul Ungariei la Cluj, Szilagy Matyas, dar şi ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Şeful de la Sănătate a declarat că a ales să participe deoarece consideră Clujul un centru important al Transilvaniei.

"Clujul este un important centru al Transilvaniei, iar ziua de 15 martie, Ziua Tuturor Maghiarilor, se sărbătoreşte peste tot în lume unde sunt maghiari. Ziua de azi este cel mai important eveniment al comunităţii maghiare din acest an şi arată solidaritatea de care avem nevoie", a spus Cseke, citat de Antena 3.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite