Armata e cu noi, sau cu UNPR? Este normal ca Armata să fie atrasă în jocuri politice?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comanda la cine?
Comanda la cine?

Gabriel Oprea foloseşte elicopterul armatei pentru a ajunge la Deva, la o reuniune a UNPR, partid pe care îl conduce. Elicopterul care îl duce pe Oprea la Deva aterizează în curtea unei unităţi militare.

Reprezentanţii Ministerului Apărării susţin că a fost vorba de o vizită de lucru a ministrului apărării la unităţi militare din Sibiu, Sebeş, Alba şi Deva, şi că acest gen de vizite au loc săptămânal. Unde se termină mandatul de ministru şi unde începe cel de politician?

Ziarul Ziua de Cluj a scris un reportaj de la o reuniune de partid a UNPR din Regiunea de Nord-Vest. Evenimentul a fost organizat recent la Cluj, la Casa de Cultură a Studenţilor. De departe cel mai apreciat vorbitor a fost realizatorul de emisiuni TV folclorice Sergiu Vaida, vicepreşedinte responsabil cu cultura în partid, scrie ziarul citat. Fost colonel, el a recunoscut că a ales UNPR datorită caracterului său militarizat.

"Eu nu m-am dus la UNPR, acolo eram, acolo-i armata. Acolo-s multe grade, e un partid aproape militarizat", a spus Vaida. El a povestit şi geneza partidului. "Întâi au fost oameni de toate armele, de toate gradele, de toate culorile politice şi abia apoi a apărut UNPR", a spus Vaida. Vaida a recunoscut, în stil propriu, şi "racolarea" primarilor, practicată de partidul său.

"Am fost acuzaţi că furăm primarii. În armată nu se fură, se completează", a explicat Vaida, citat de Ziua de Cluj.

Click aici pentru a citi continuarea şi spune şi tu dacă e normal ca o formaţiune politică să se promoveze drept partid al Armatei Române?

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite