Liderii aripii Boc din PDL s-au întâlnit cu Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Băsescu s-a întâlnit cu premierul Emil Boc.
Preşedintele Băsescu s-a întâlnit cu premierul Emil Boc.

Liderii PDL au avut în ultimele ore întâlniri cu preşedintele Traian Băsescu. Potrivit România TV, şeful statului s-ar fi întâlnit şi cu Emil Boc şi cu Vasile Blaga, în contextul unei şedinţe extrem de tensionate a Colegiului PDL, la care pedeliştii au făcut bilanţul după rezultatele dezastruoase de la alegerile locale. 

Se pare că Băsescu s-a implicat profund în chestiunile interne ale PDL. El s-a întâlnit cu mai mulţi lideri înainte, dar şi după Colegiul Director de joi, unde Emil Boc şi întreaga conducere a partidului şi-au depus mandatul. Pedeliştii vor avea şi duminică un Colegiu Director la care vor decide chestiunile legate de organizarea alegerilor interne.

La Colegiul Director de joi, Emil Boc a cedat greu şefia partidului, respingând, pe parcursul a şapte ore, mai multe variante de a se retrage din fruntea partidului. Şedinţa Colegiului Director al PDL a fost întreruptă, la un moment dat, după ce atât varianta organizării unui congres extraordinar pentru alegerea unei noi conduceri a partidului, cât şi varianta cu alegerea unui BPN interimar cu Emil Boc preşedinte în continuare au căzut la vot, au declarat surse din PDL.

În favoarea unui congres extraordinar şi implicit pentru schimbarea lui Emil Boc s-au înregistrat 24 de voturi, în timp ce tot 24 au fost împotrivă. După egalitatea de la vot, Vasile Blaga, alături de mai mulţi apropiaţi, a susţinut, joi, la Colegiul Director al PDL, depunerea mandatului de către întreaga conducere a partidului, în frunte cu Emil Boc, şi organizarea de alegeri interne, el intrând în conflict cu Gheorghe Falcă, susţinătorul ideii unei conduceri interimare.

CITEŞTE AICI MAI MULT DESPRE CEEA CE S-A PETRECUT LA COLEGIUL DIRECTOR AL PDL:

Boc a demisionat din fruntea PDL

Conflict între Pinalti şi Baconshi, la şedinţa PDL: Ce te ţii, bă, de scaun? Baconschi: Numele meu e un brand

Scandal cu replici ciudate în PDL: Delfinii au banii de la Dezvoltare

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite