Anastase: Demisia în masă a Opoziţiei ar rezolva problema reducerii numărului de parlamentari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roberta Anastase
Roberta Anastase

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat că demisia lui Victor Ponta şi a lui Crin Antonescu ar oficializa faptul că oricum nu vin la Parlament, iar cea a tuturor reprezentanţilor Opoziţiei din Legislativ ar rezolva problema reducerii numărului de parlamentari.

În replică la declaraţiile liderilor USL, care au vorbit despre o demisie în masă din toate funcţiile, inclusiv din Parlament, în cazul adoptării legii votului prin corespondenţă, Anastase a răspuns: "Şi ce ar fi nou pentru domnul Ponta şi Antonescu, că dânşii oricum nu vin la Parlament. Nu s-ar întâmpla nimic decât probabil că ar oficializa faptul că nu vin la Parlament. Mai mult de atât, nimic şi cu ocazia asta cred că am şi rezolva problema cu reducerea numărului de parlamentari, nu?".

Întrebată dacă ar mai funcţiona Parlamentul în cazul unei demisii în masă a aleşilor din opoziţie, Anastase a răspuns afirmativ şi a precizat că într-o astfel de situaţie s-ar organiza alegeri în colegiile opoziţiei.

"Noi suntem în acest moment cu majoritate calificată probată prin apel nominal. Se organizează alegeri pe colegiile respective", a spus Anastase, citată de Mediafax.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite