Cum îşi amintesc politicienii de prima lor zi de şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima zi de şcoală
Prima zi de şcoală

Chiar dacă au trecut mulţi ani de atunci, politicienii încă n-au uitat emoţiile primei zile de şcoală. Unii au fost impresionaţi de învăţătoarele lor, alţii se ţineau strâns de mâna mamei, însă cu toţii au păşit cu teamă în clasa întâi.

Elena Udrea a "prevestit" începerea noului an şcolar, pe blog, încă de ieri, atunci când a împărtăşit cititorilor ei câteva detalii din prima ei zi de şcoală. "Eram o mulţime de copii în curtea Şcolii Generale numărul 16 din Buzău. Afară râdea soarele, eu purtam uniforma cea nouă, funde albe. (...) Nu mi-am auzit numele atunci când s-au anunţat clasele şi m-am panicat, pentru că deja ceilalţi copii formaseră rânduri pentru fiecare dintre ele, în ordinea alfabetică a acestora. Din fericire, la un moment dat, a venit la mama domnişoara învăţătoare. Era cea mai frumoasă dintre toate învăţătoarele de acolo, foarte tânără, doar 19 ani şi, avea un zambet cald. Diţă Aurelia, un om căruia îi port o duioasă amintire şi un adânc respect pentru tot restul vieţii", a scris fostul lider PDL pe blog.

"Momentul în sine e foarte viu pentru că o strângeam pe mama de mână atât de puternic încât aproape i-a dat sângele şi în momentul în care am intrat în sala de clasă, şi ştiu că ne aştepta doamna învăţătoare, mi se parea ca am fost abandonată într-o lume total necunoscută. Însă, din fericire, acea lume mi-a devenit ulterior cea mai bună prietenă", povesteşte deputata democrat-liberală Raluca Turcan.

Nici pentru social-democratul Florin Iordache prima zi de şcoală n-a fost tocmai uşoară. "Foarte multe emoţii, trezit foarte devreme, cu mama de mână. N-a fost foarte plăcut. Pentru fiecare dintre noi prima zi de şcoala este un moment foarte important al vieţii", mărturiseşte deputatul.

Emoţiile nu l-au ocolit nici pe deputatul independent Ştefan Pirpiliu, care îşi aminteşte că "în momentul acela careul era cel mai important. Dar emotia de a intra într-un colectiv şi de a te aşeza într-o bancă... Erau emoţii destul de mari. Când te aşeazai în bancă de-abia te vedeai".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite