Cei care nu sunt din Capitală pot vota la 34 de secţii speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Capitală sunt disponibil 34 de secţii de votare speciale pentru ca cei care nu sunt din Bcuureşti să-şi poată exercita dreptul de vot. Printre locurile alese de Prefectură figurează Gara de Nord, Gara Obor, Facultatea de Drept a Universităţii, căminele din Politehnică şi Grozăveşti şi câteva spitale.

Cei care vor vota pe listele speciale trebuie să completeze o declaraţie pe propria raspundere că nu au mai votat şi nu vor mai vota în acel tur de scrutin.

Cele mai multe secţii de votare speciale – 15 – vor exista în sectorul 6, majoritatea organizându-se în cadrul căminelor studenţeşti.  Acestea au fost amplasate în căminele din Grozăveşti (două secţii), Regie (nouă secţii) una în Căminul A din complexul Leu şi una în Căminul A3. . Tot în sectorul 6 se vor mai organiza secţii de votare speciale în incinta Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport şi  la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Panait Sârbu”.

În sectorul 1 au fost organizate cinci secţii de vot speciale astfel: Gara de Nord, Şcoala Generală nr. 1 Sf Voievozi, Aeroportul Internaţional Băneasa Bucureşti “Aurel Vlaicu”, Colegiul Tehnic Media, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti.

În sectorul 2 au fost organizate trei secţii speciale, astfel: Gara de Est (Obor),  Căminul de studenţi nr. 3 Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti şi Căminul de studenţi nr. 4 Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti.

Cele şapte secţii speciale din sectorul 3 sunt: Spitalul de Psihiatrie „Dr. Constantin Gorgoş”, Spitalul Justiţiei „Dr. Constantin Angelescu” , Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie,  Spitalul „Colţea”, Spitalul „Caritas”, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, Căminul de bătrâni nr.5 Vitan.

În sectorul 4
au fost instituite trei secţii speciale:  Cămin studenţesc C3 - campusul Universităţii „Spiru Haret”, Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni",  Autogara "Filaret".

În sectorul 5
a fost organizată o singură secţie specială, la Facultatea de Drept a Universităţii.

Votăm în acelaşi timp pentru preşedinte şi referendum, neputând reveni la urne

Cei care se vor prezenta mine la vot, vor pune ştampila, în acelaşi timp, şi pe alesul lor pentru funcţia de preşedintre, cât şi pentru referendumul privind Parlamentul unicameral şi reducerea numărului de parlamentari, neputând reveni la urne.

Biroul Electoral Central (BEC) a hotărât ca "alegătorii care şi-au exercitat dreptul de vot la alegerile pentru Preşedintele României şi la referendumul naţional din data de 22 noiembrie 2009, pentru ambele evenimente electorale, sau pentru unul singur dintre acestea, şi cărora li s-a aplicat pe actul de identitate ştampila cu menţiunea <<Votat>> şi data scrutinului, nu-şi vor putea exercita încă o dată dreptul la vot în data de 22 noiembrie".

Persoanele care optează să voteze pentru referendum primesc în mod obligatoriu ambele buletine de vot. Buletinele sunt tipărite în culori diferite, în negru şi respectiv, albastru.

Alegătorul poate opta să voteze numai pentru alegerea preşedintelui României sau numai pentru referendum.

Odată exprimată opţiunea prin vot fie doar pentru preşedinte, fie doar pentru referendum, cetăţii nu mai au posibilitatea să voteze mai târziu dacă se răzgândesc.

Românii din străinătate votează pe parcursul a 35 de ore, în 294 de secţii de vot

Românii aflaţi în afara ţării în momentul desfăşurării procesului electoral, vor vota pe parcursul a 35 de ore, ca urmare a decalajelor de fus orar, primii care se vor prezenta la urne fiind cetăţenii români din Noua Zeelandă, sâmbătă seară, iar ultimele urne se vor închide pe coasta de vest a Statelor Unite, luni dimineaţă.

Cei aproape două milioane de români cu drept de vot din afara ţării vor putea vota în 294 secţii de votare organizate de MAE în toate colţurile lumii. Este mai mult decât dublu faţă de numărul secţiilor din străinătate organizate la alegerile prezidenţiale din 2004.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite