PSD vrea anchetă parlamentară pentru fraudele de la alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană
Mircea Geoană

Social-democraţii cer costituirea unei comsii parlamentare pentru analizarea fraudelor din cel de-al doilea tur de scutin al alegerilor prezidenţiale, a declarat, luni, preşedintele PSD, Mircea Geoană.

"Decizia luată de PSD este de a cere formarea unei comisii excepţionale de investigare a alegerilor prezidenţiale, care să fie înarmată cu resurse şi cu bugetul necesar", a declarat Mircea Geoană.

"Este în interesul viitorului preşedinte de a clartifica aceste alegeri", a adăugat Geoană. Acesta a precizat că indiferent al cui mandat va începe, al său sau al lui Traian Băsescu, este important ca acesta să nu înceapă cu aceste suspiciuni planând asupra legitimităţii preşedintelui.

Aceast a adăugat că în acestă săptămâna a cerut convocarea birourilor reunite ale Parlamentului pentru a se valida referendumul si pentru a se demara procedurile de constituire a comisiei pentru modificarea Constituţiei.

Aceeaşi teză a fost înaintată mîn cursul acestei zile de secretarul general al social-democratilor, Liviu Dragnea, înaintea şedinţei Biroului Permanent al PSD, potrivit NewsIn.

"Eu cred ca primul punct şi cel mai important ar trebui să fie cum demarăm constituirea Comisiei parlamentare de ancheta asupra fraudei din alegerile din 6 decembrie. Vom avea o discuţie şi despre alegeri şi cred că foarte important ar fi cum facem să-i protejam pe oamenii noştri din teritoriu care sunt foarte ameninţaţi", a afirmat Dragnea.

Liderul social-democrat a declarat că dacă vrea Parlamentul "poate să ancheteze orice în România", rezolvând astfel problema competenţei legislativului privind cercetarea fraudei electorale.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a avansat primul idee privind posibilitatea constituirii unei Comisii de anchetă pentru fraudele de la scrutinul din 6 decembrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite