Cum a ajuns scandalul Columbenilor în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monica şi Irinel Columbeanu precum şi reprezentanţii Protecţiei Copilului Ilfov vor fi audiaţi săptămâna viitoare la Comisia pentru Drepturile Omului în scandalul privind custodia micuţei Irina Columbeanu. Decizia îi aparţine preşedintelui comisiei, Nicolae Păun, dar colegii săi nu ştiau despre audieri.

Vicepreşedintele comisiei, Marian Dugulescu, a declarat că a aflat din presă despre aceste audieri. "Regret că s-a ajuns cu cazul acesta la noi la comisie. Chiar nu ştiu de ce s-a întâmplat aşa. Am verificat la comisie şi nu aveau date despre acest subiect. Cred că domnul preşedinte Nicoale Păun s-a autosesizat", a precizat Dugulescu pentru "Adevărul".

Întrebat de ce a fost nevoie ca scandalul iscat în jurul Irinei Columbeanu să ajungă în Parlament, deputatul a răspuns: "Bună întrebare. Nu ştiu.....dar nu mi se pare în regulă ca un copil să aibă un tratament diferenţiat şi nici să fie atât de mediatizat".

"Nu particip la telenovela <<Piticul şi baschetbalista>>"

Tot din presă a aflat despre chemarea în faţa deputaţilor a Columbenilor şi secretarul comisiei, Sergiu Andon. "Decizia de stabilire a audierilor trebuia stabilită împreună cu membrii Biroului comisiei, dar o astfel de discuţie nu a avut loc. Nu este normal. Dacă într-adevăr există această intenţie, atunci este total neavenită. Practica audierii justiţiabililor este la limita confundării prerogativelor pe care le au puterile în stat. Iar membrii comisiei vor fi transformaţi în figuranţi în telenovela "Piticul şi baschetbalista" .Nu am de gând să particip pentru că nu vreau să mă asociez acestei clovnerii", a explicat Sergiu Andon.

Cel de-al doilea secretar al comisiei, Florin Postolachi, a recunoscut că nu a existat o discuţie privind chemarea la audieri. "Nu ştiu ce să vă spun, nu am informaţii. O să vedem luni despre ce este vorba", a spus Postolachi, care a precizat că va lua parte la audieri.

Preşedintele Comisiei pentru Drepturile Omului, Nicolae Păun, nu a putut fi contact pentru lămuriri. Potrivit PRO TV, deputatul s-a autosesizat susţinând că mediatizarea excesivă a cazului este traumatizantă pentru micuţa Irina.

Audierile de la comisie, programate pentru marţea viitoare, nu se vor finaliza cu o decizie ci, în cazul în care deputaţii constată unele încălcări ale legilor sau procedurilor legale în vigoare, cu sesizarea instituţiilor abilitate.

Irinel Columbeanu a apelat ieri şi la sprijinul lui Emil Boc, depunând o petiţie la Guvern şi solicitând medierea premierului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite