Cum a ajuns candidat Sorin Oprescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

BLAT Pesediştii au vrut să-l facă pe Oprescu candidatul doi, în condiţiile în care Vanghelie era candidatul oficial PSD a vrut din start să trimită doi reprezentanţi în cursa pentru

BLAT Pesediştii au vrut să-l facă pe Oprescu candidatul doi, în condiţiile în care Vanghelie era candidatul oficial

PSD a vrut din start să trimită doi reprezentanţi în cursa pentru Bucureşti. Când soluţia Vanghelie a început să se impună, s-a gândit planul susţinerii lui Oprescu ca independent.

Când unii pesedişti se întreceau în declaraţii pro şi contra Marian Vanghelie, acum aproape o lună, la sediul de campanie al partidului se clocea un alt plan. Pentru că Vanghelie nu stătea bine în sondaje şi extrem de mulţi lideri nu erau mulţumiţi de el şi nici de modul în care Geoană îi anunţase candidatura, o parte din liderii partidului s-au gândit să îl susţină, din umbră, pe Sorin Oprescu.

După spusele unuia dintre mai-marii PSD, lui Oprescu i s-a făcut atunci "o ofertă la pachet". Pachetul conţinea, spune sursa menţionată, şi o sumă importantă de bani. Scenariul era simplu. Oprescu trebuia să candideze ca independent şi să se impună în faţa lui Vanghelie, care era, la acea vreme, opţiunea organizaţiei PSD Bucureşti. Senatorul urma să fie sprijinit, evident, pe sub masă.

"La început a acceptat pachetul. La câteva zile s-a răzgândit şi a spus că nu-l mai interesează şi că el tot candidează", a precizat un lider PSD. "Cineva i-a forţat mâna. L-a făcut să se ducă de partea cealaltă. Lucrurile au scăpat de sub control".

"Nu există ostilitate faţă de Oprescu în PSD"

În privinţa lui Sorin Oprescu există un statu-quo în partid. "Nu există ostilitate faţă de el", spun sursele citate. Deşi Oprescu aleargă în cursă fără o maşinărie de partid, PSD nu este duşmanul său. Până la primul tur de scrutin, relaţiile între PSD şi Oprescu rămân îngheţate.

Surse din PSD spun însă că dacă el se va califica pentru turul al doilea, cu Vasile Blaga, va beneficia de toate voturile PSD. O asemenea victorie le-ar putea face imposibil domnilor Geoană şi Vanghelie să explice "convingător" partidului de ce nu l-au desemnat candidat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite