Noi acuzaţii ale lui Ciuvică la adresa SRI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SRI a fost, ieri, din nou acuzat de "poliţie politică în beneficiul preşedintelui Băsescu". Preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, Mugur Ciuvică (foto medalion), a făcut publice

SRI a fost, ieri, din nou acuzat de "poliţie politică în beneficiul preşedintelui Băsescu". Preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, Mugur Ciuvică (foto medalion), a făcut publice noi documente, din interiorul SRI, aparţinând aceluiaşi controversat Grup de Evidenţă.

Documentele, prezentate ca fiind originale, îl vizau pe Victor Ponta, lider PSD. Astfel, după ce săptămâna trecută Ciuvică a pus la dispoziţia presei două documente în facsimil, care făceau referire la senatorul PNL Norica Nicolai şi la "intenţia PNL de a coagula un <> în Republica Moldova", ieri, Ciuvică a adus noi documente.

De data aceasta, cel vizat de către SRI este Victor Ponta, dar şi "unele intenţii ale PNL".

Ambele au fost prezentate de Ciuvică "în original". Documentele presupuse a fi originale poartă mai multe semnături şi mai multe înscrisuri, printre care cel al colonelului Coldea, prim adjunct al directorului SRI (care a mai fost implicat într-un celebru scandal cu "bileţele") şi cel al generalului Vasile Stanciu, şeful "Grupului de Evidenţă" din SRI.

Documentele de săptămâna trecută au produs reacţii, Comisia de control al SRI întrunindu-se de urgenţă. Cel mai important lucru însă a fost recunoaşterea de către directorul SRI a existenţei Grupului de Evidenţă. Pentru că Ciuvică a fost acuzat că ar fi aruncat pe piaţă nişte falsuri, directorul GIP a plusat ieri prezentând originalele celor patru documente.

SRI continuă verificările

Serviciul Român de Informaţii a reacţionat ieri printr-un comunicat în care arată că "în urma noilor informaţii date publicităţii de GIP, "Serviciul Român de Informaţii a decis continuarea verificărilor", luându-se în calcul prezentarea de noi "înscrisuri atribuite SRI".

Surse din SRI recunosc elementele de procedură care apar pe documente, inclusiv circuitul lor intern: semnătura colonelului Coldea şi semnătura generalului Stanciu. Sublinierea "Inf. Preşedinte" înseamnă "Informarea Preşedintelui României", iar "IACSE" înseamnă "Inspectoratul pentru apărarea Constituţiei şi Securităţii Economice", fostă Divizie A, condusă de generalul Soare.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite