Încă un ministru cu probleme în CV! Rovana Plumb a transformat un certificat banal într-o ditamai diploma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat în CV-ul oficial postat pe propriul site că a obţinut în 1999 o diplomă de la George Washington University. Contactaţi de HotNews.ro, reprezentaţii universităţii au declarat că nu au găsit nici o diplomă acordată pe numele Rovanei Plumb în 1999.

Ministrul Rovana Plumb a explicat pentru HotNews.ro că a participat la un curs de o săptămână sau două şi că este mândră de diploma pe care a obţinut-o. Pe documentul prezentat de Rovana Plumb se menţionează că este vorba de un certificat în cadrul programului "Romanian Executive Development Program".

După ce HotNews.ro a transmis o copie electronică a documentului, reprezentanţii George Washington University au precizat următoarele: "Din câte se pare, nu a obţinut o diplomă, ci un certificat pentru absolvirea unui program". Un profesor român care predă la o universitate din SUA a explicat că valoarea academica a certificatului este pur formală.

Rovana Plumb, actualul ministru al Mediului, a declarat in CV-ul postat pe site-ul personal rovanaplumb.ro ca în 1999 a studiat la George Washington University şi că aceasta universitate i-a acordat "diploma «Management strategic»”.

Contactaţi de HotNews.ro reprezentanţii George Washington University au menţionat că nu au găsit în baza lor de date nici o persoană cu acest nume. Reprezentanţii universităţii americane au solicitat şi data naşterii ca reper pentru a cauta vreo referinţă despre studiile Rovanei Plumb şi au menţionat că nu au găsit nici o diplomă acordată pe acest nume. "Ne pare rău, dar nu o găsim (n.r. pe Rovana Pulmb) în sistemul nostru", a precizat Michelle Sherrard, directorul departamentului de relaţii cu mass-media al George Washington University. Menţionam că la data respectiva (1999) Rovana Plumb purta acelaşi nume de familie.

În CV-ul postat pe site-ul Ministerului Mediului, Rovana Plumb menţionează că a studiat în 1999 la George Washington University SUA, dar nu mai spune că a obţinut o diplomă.

Rovana Plumb a declarat că a obţinut certificatul în urma unui curs de două săptămâni. A mai declarat că este foarte mândră de aceasta "diploma". "Am urmat un curs în cadrul Universităţii George Washington. În cadrul Universităţii funcţiona un centru de dezvoltare profesională, aşa cum este menţionat şi pe diplomă. Diploma am prezentant-o, este mândria mea.

Cursul s-a desfăşurat în 1999. Am avut atât parte teoretică, cât şi parte practică. Am participat la diverse paneluri organizate şi la Banca Mondială şi la diverse companii pentru a vedea cum funcţionează acest tip de management. A fost în perioada în care Mircea Geoană era ambasadorul român la Washington. Cursul a durat o săpămână, două.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite