Dacă nu ai absolvit şcoala generală nu mai poţi obţine permisul de conducere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Permis auto
Permis auto

Senatul a adoptat, miercuri, iniţiativa legislativă conform căreia persoanele care solicită prezenţa la examenul de obţinere a permisului de conducere trebuie să fie absolvenţi a cel puţin opt clase.

Propunerea legislativă îl are ca autor pe senatorul UDMR Fekete Andras Levente, iar comisia pentru administraţie a propus plenului respingerea iniţiativei legislative. Raportul comisiei a fost respins de plen, iar propunerea senatorului UDMR a fost adoptată cu 91 de voturi pentru, trei împotrivă şi două abţineri, informează Mediafax.

Senatul a fost prima Cameră sesizată cu proiectul de lege, acesta urmând să fie transmis spre dezbatere Camerei Deputaţilor.

În prezent, legislaţia prevede că persoanele care solicită prezentarea la examen pentru obţinerea permisului de conducere sau a unor noi categorii ori subcategorii ale acestuia trebuie să îndeplinească doar condiţiile de vârstă, să fie apte din punct de vedere medical şi să facă dovada pregătirii teoretice şi practice prin cursuri organizate de unităţi autorizate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite