Zumzaiala mare in PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sapte pesedisti vor sa lanseze un proiect anti-Mitrea Miron Mitrea a aflat ce i se pregateste si si-a acuzat colegii ca il "sapa" Un grup de pesedisti, din asa-numita aripa noua a PSD,

Sapte pesedisti vor sa lanseze un proiect anti-Mitrea
Miron Mitrea a aflat ce i se pregateste si si-a acuzat colegii ca il "sapa"
Un grup de pesedisti, din asa-numita aripa noua a PSD, intentioneaza sa lanseze, saptamana viitoare, un proiect politic, finalizat cu un numar de candidaturi la Congresul din aprilie. Spre deosebire de grupul de la Cluj, pesedistii "curati", cum le place sa se numeasca, nu vizeaza functiile de presedinte si presedinte executiv al partidului, preferand sa porneasca ostilitatile de la nivelul secretarului general si al vicepresedintilor. Adunati la o bere, cei sapte, care pun PSD-ul la cale, au vorbit despre nevoia de inlaturare a birocratiei din partid si a celor cu imagine proasta, astfel incat sa se dea macar un singur semnal de modernizare, daca nu se poate discuta de o innoire totala la varf. Discutiile grupului s-au invartit foarte mult in jurul pericolului pe care l-ar reprezenta Miron Mitrea ajuns in functia de secretar general. Bineinteles, Mitrea a aflat de intalnirea cu pricina si le-a reprosat colegilor ca il sapa, insa acestia nu au renuntat la proiectul lor. Numele cel mai agreat este cel al lui Ioan Rus, dar liderul clujean nu vrea, cu nici un chip, sa-si paraseasca orasul natal si sa se mute la Bucuresti. Rus este agreat de mai multe curente, insa nimeni nu a putut sa-l convinga ca partidul trebuie condus din Capitala. Cei sapte nu-l vor, in schimb, nici pe Octav Cozmanca, considerat depasit de vremuri. Actualul presedinte executiv sta pe ganduri daca sa candideze, ori ba, la functia de secretar general, mai ales ca, in ultima vreme, a avut o serie de probleme familiale, care il fac sa ia in calcul, tot mai serios, varianta retragerii din esalonul activ. Cozmanca este contestat si in filiale, iar ultima care a facut acest gest este organizatia de la Arad, aflata de mai multa vreme intr-o adanca criza organizatorica. Nici Ponta nu este o varianta luata in calcul de cei sapte, acestuia reprosandu-i-se atitudinea oscilanta din cele doua luni de scandal din PSD. Surse din partid spun ca cei sapte au decis sa faca acest demers considerand ca, daca nu se schimba ceva, in planul imaginii la Congresul din aprilie, peste doi ani, la urmatoarele alegeri interne, va fi prea tarziu. Ei spun ca PSD va pierde electorat din cauza nehotararii unora si a specularii imaginii proaste a altora. Pe de alta parte, oameni din jurul lui Miron Mitrea considera ca, decat sa faca jocuri din berarii, mai bine ar pleca cei ce doresc sa cunoasca partidul, prin organizatii, asa cum este si tactica Iliescu, Nastase, Mitrea, pentru a afla ce se intampla cu adevarat la nivelul de baza.

In Neamt, Iliescu propus pentru candidatura suprema
Delegatii care au participat, sambata, la Conferinta judeteana a PSD Neamt l-au ales in functia de presedinte al filialei pe Dan Vasile Constantin si au hotarat ca la Congresul national sa sustina candidatura lui Ion Iliescu pentru functia de presedinte al PSD, transmite corespondentul Mediafax. Conferinta judeteana a PSD Neamt, la care au participat 480 de delegati ai organizatiilor comunale, orasenesti si municipale din acest judet, a avut loc in prezenta senatorului PSD Ion Iliescu si a vicepresedintelui PSD Valer Dorneanu. In prima parte a lucrarilor, conferinta a fost condusa de Ion Iliescu, care a declarat ca isi asuma un "rol de moderator". Dupa exprimarea votului de catre delegati, presedintele organizatiei judetene a fost ales Dan Vasile Constantin, presedintele Consiliului Judetean Neamt, el fiind, de altfel, singurul candidat pentru aceasta functie. Totodata, au fost alesi cei 159 de membri ai Consiliului judetean Neamt al PSD, cei 59 de delegati care vor participa din partea PSD Neamt la Congres si cei 32 de candidati din randul acestora care se vor inscrie pentru functii in structurile de conducere ale organizatiei centrale.

In Mures, Nastase vrea sa supervizeze alegerile interne
Lupta surda pentru suprematie in PSD se simte si in teritoriu. Astfel, dupa vizita de joi in judetul Mures a lui Ion Iliescu, liderul partidului, fostul prim-ministru Adrian Nastase si-a anuntat intentia de a participa la alegerile din filiala PSD care vor avea loc pe data de 8 aprilie. "Nu vad cum prezenta lui Adrian Nastase ar putea influenta rezultatul sau votul celor 400 de membri de partid", a declarat presedintele organizatiei muresene a partidului, Ovidiu Natea, unul din sustinatorii grupului de la Cluj. Acesta a mai spus ca isi va depune candidatura pentru un nou mandat la sefia filialei. La randul sau, deputatul Pavel Todoran a declarat ca vizeaza postul de presedinte al organizatiei Targu Mures. Alti candidati-surpriza ar putea fi deputatul Liviu Timar sau chiar primarul de la Raciu, Ioan Vasu, unul dintre cei mai activi alesi ai PSD din judet.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite