Marşul maghiarilor la Cluj-Napoca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 400 de persoane au pornit, astăzi, într-un marş prin centrul municipiului Cluj-Napoca, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, având steaguri ale Ungariei şi ale Ţinutului Secuiesc şi intonând cântece despre Revoluţia Maghiară din 1848.

Participanţii la manifestările organizate de UDMR Cluj pentru a marca Ziua Maghiarilor de Pretutindeni s-au adunat la ora 11.00, la Institutul Teologic Reformat din Cluj-Napoca, de unde au pornit în marş spre Biserica Romano-Catolică "Sfântul Mihail".

În fruntea coloanei de manifestanţi se află câteva persoane îmbrăcate în costume populare maghiare, iar printre cei care participă la marş se află consulul Ungariei la Cluj, Szilagyi Matyas, şi consilieri locali UDMR.

Consulul a declarat că 15 Martie "este cea mai importantă zi a maghiarimii, ziua de naştere a naţiunii maghiare, în sensul modern al cuvântului".

Cele peste 400 de persoane care mărşăluiesc au steaguri ale Ungariei, ale Ţinutului Secuiesc şi ale Asociaţiei "64 de Comitate". În timpul marşului, participanţii intonează cântece despre Revoluţia Maghiară din 1848.

La Cluj-Napoca, programul manifestărilor de 15 Martie include o slujbă religioasă la Biserica "Sfântul Mihail" şi o ceremonie de depunere de coroane la plăcuţa poetului Petofi Sandor de pe clădirea fostului hotel Biasini.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite