Ziua decisivă pentru Trăşculescu. Camera Deputaţilor se reuneşte pe 20 noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a trimis cerea de încuviiţare pentru arestarea deputatului Alin Trăşculescu. În urma acestei formalităţi, Trăşculescu va fi adus în faţa Camerei Deputaţilor, care se va reuni marţi, 20 noiembrie, de la ora 10:00.

UPDATE Camera Deputaţilor se va reuni în 20 noiembrie, la ora 12.00, pentru a decide asupra solicitării de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Alin Trăşculescu, a anunţat, miercuri, preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor ,Valeriu Zgonea, a confirmat că a primit adresa de la MJ prin care Parchetul de pe lângă ICCJ, precum şi DNA, solicită Camerei încuviinţarea arestării preventive a deputatului Alin Trăşculescu. În urma acestei adrese, Zgonea a convocat plenul.

"Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a transmis marţi, 13 noiembrie 2012, preşedintelui Camerei Deputaţilor cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Trăşculescu Alin-Silviu, formulată în dosarul 336/P/2012, de Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de combatere a corupţiei, în baza art. 72 alin (2) din Constituţia României (republicată), al art. 24 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor (republicată), precum şi al art. 193 alin. (2) din Hotărârea Camerei Deputaţilor nr. 8/1994 (republicată) privind Regulamentul Camerei Deputaţilor", se arată în adresa remisă de Ministerul Justiţiei către Camera Deputaţilor.

Deputatul Alin Trăşculescu trebuie să se prezinte în faţa Camerei Deputaţilor, unde va avea prilejul să ofere explicaţii. În urma acestei şedinţe, deputaţii vor decide dacă încuviinţează trimiterea în judecată a lui Trăşculescu, sau vor da un vot de blam, iar acţiunea procurorilor se opreşte.

Şansele lui Trăşculescu par însă destul de mici, în ceea ce priveşte decizia deputaţilor. Liderul PDL, Vasile Blaga, a anunţat că PDL îi retrage sprijinul politic şi iar deputaţii vor vota pentru începerea urmăririi penale. 

Victor Ponta, liderul PSD, a spus că în cadrul partidului nu s-a decis calea de urmat, fiecare parlamentar al USL urmând să voteze după cum îi dictează conştiinţa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite