Ziua votului se apropie: ce trebuie sa stim despre procesul de votare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminica, 10 iunie, alegatorii isi vor putea exercita dreptul de vot, pe parcursul a 14 ore, si doar in baza unui document de identitate valabil. Aflati din articolul urmator cum se procedeaza la sectia de votare in ziua alegerilor, dar si ce se intampla daca alegatorul nu poate vota singur.

In data de 10 iunie, in intervalul 7:00-21:00, alegatorii se vor prezenta la sectia de votare la care este arondata strada sau localitatea si unde sunt inscrisi in copia de pe listele electorale permanente in copia de pe listele electorale complementare sau in lista suplimentara intocmita de primar.

Fiecare alegator va prezenta un document valabil care atesta identitatea, iar membrii biroului electoral al sectiei de votare (BSV) verifica inscrierea in lista electorala. Dupa verificare, membrii BSV vor incredinta alegatorului buletinele de vot si stampila cu mentiunea "votat".

„Buletinele de vot contin numele si prenumele candidatilor, iar ordinea acestora se stabileste astfel: pentru listele partidelor politice, aliantelor politice si aliantelor electorale ordinea se stabileste in urma tragerii la sorti, in timp ce pentru candidatii independenti, ordinea va fi cea a inregistrarii candidaturilor".

Citește aici materialul integral avocatnet.ro: Ziua votului se apropie: ce trebuie sa stim despre procesul de votare

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite