Zgonea: E inacceptabil ca Băsescu să amenințe, în direct, funcționari ai MAI şi primari cu pușcăria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Zgonea
Valeriu Zgonea

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea (PSD), consideră incalificabilă amenințarea proferată de președintele suspendat Traian Băsescu la adresa primarilor și a funcționarilor din MAI.

"Este inacceptabil că un președinte suspendat, un om care a ocupat cea mai înaltă funcție în stat, proferează amenințări cu pușcărie în direct la televizor. Este o formă de presiune fără precedent asupra oamenilor din aceste instituții și fac apel la Traian Băsescu să îi lase în pace pe acești oameni", a declarat Zgonea.

"Acest tip de abordare nu are nicio legătură cu valorile democratice și cu valorile Uniunii Europene, ci exprimă o gândire medievală, exprimă brutalitate și dispreț față de reguli. Nici măcar dictatorii moderni nu proferează amenințări atât de directe", mai a susținut Valeriu Zgonea.

Președintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat vineri, la sediul de campanie, că amânarea deciziei CCR "a fost generată de un chestor" care "a mințit înainte de organizarea referendumului, ori ieri" şi i-a transmis acestuia să ţină cont în lumina cazului Năstase că funcţionarii plătesc mai scump decât politicienii.

"Nu ştiu dacă e bine, dle chestor. Aţi minţit ori înainte de organizarea referendumului, ori ieri. Ori, un chestor...mă tem că eu v-am făcut chestor. Nu ştiu dacă e bine, dle chestor (...) Pe data de 2, Ioan Rus a dat dispoziţia să blocheze decizia Curţii Constituţionale. Şi atunci, chestorul-şef cu evidenţa populaţiei n-a făcut decât să se execute. Numai că Ioan Rus şi chestorul trebuia să ştie un lucru: au văzut cazul Adrian Năstase, când cel care a dat dispoziţia şi a fost beneficiar, omul politic a primit doar doi ani de închisoare, pe când funcţionarii care au executat fapta ilegală au primit cinci, şase, şapte ani. Deci, eu cred că domnul chestor n-a învăţat nimic din cazul Năstase", a declarat Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite