Zgonea: Avem foarte multe de spus despre porcăriile din învăţământ, din ultimii ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Adevarul/ Valeriu Zgonea
Foto: Adevarul/ Valeriu Zgonea

Valeriu Zgonea spune că actuala guvernare are "foarte multe de spus despre porcăriile din ultimii trei ani şi jumătate din sistemul de învăţământ" şi că, dacă ar fi membru PDL, i-ar fi ruşine la gândul că fosta guvernare a închis şcoli, a generat şomaj şi a tăiat salariile profesorilor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a afirmat, luni, la Sinaia, întrebat cum comentează intenţia PDL de a depune moţiune pe tema educaţiei, că Guvernul aşteaptă această moţiune.

"Aşteptăm moţiunea. Avem foarte multe de spus despre porcăriile din ultimii trei ani şi jumătate din sistemul de învăţământ", a spus Zgonea.

În contextul în care zilele acestea la Sinaia s-a lansat o campanie UNICEF denumită "Hai la şcoală", care are ca scop reducerea absenteismului şcolar, preşedintele Camerei Deputaţilor, prezent la eveniment, a spus că, dacă ar fi membru PDL, i-ar fi ruşine cu ceea ce a făcut fosta guvernare în ultimii trei ani şi jumătate în sistemul de învăţământ, scrie Mediafax.

"Personal, dacă aş fi în Partidul Democrat Liberal şi aş fi închis două mii de şcoli, aş fi generat şomaj şi aş fi tăiat salariile profesorilor şi aş fi făcut mizeriile pe care le-au făcut în învăţământul românesc, ca UNICEF să vină să-ţi facă un proiect după trei ani şi jumătate de condus România, un proiect «Hai la şcoală», mie mi-ar fi ruşine", a spus Valeriu Zgonea.

Acesta a precizat că un astfel de proiect este "un semnal prost" pentru România întrucât acest lucru "înseamnă că politicile publice în acest domeniu din ultimii ani nu au avut efect decât în raportări statistice".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite