Zgonea, despre cazul lui Borbely şi Dobre: Procedura parlamentară a fost încheiată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Adevarul/ Valeriu Zgonea
Foto: Adevarul/ Valeriu Zgonea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că procedura parlamentară în cazul foştilor miniştri Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre a fost încheiată şi că reluarea votului se poate face doar în situaţia prevăzută de lege, în care Ministerul Justiţiei face o nouă cerere.

„În cazul Borbely şi Dobre, procedura parlamentară a fost încheiată. Dacă dorim să o reaşezăm pe tapet - şi din punctul meu de vedere, ca preşedinte al Camerei fac această precizare, nu fac decât să mă supun procedurii - trebuie o nouă cerere făcută, aşa cum spune Regulamentul Camerei Deputaţilor şi Constituţia, înaintată de către Ministerul Justiţiei prin doamna ministru Pivniceru“, a spus Zgonea.

El a precizat că, dacă va exista o nouă solicitare formulată în cazul celor doi foşti miniştri, va fi obligat să o trimită Comisiei juridice spre analiză şi, ulterior, o va pune pe ordinea de zi a plenului Camerei.

„Nu vreau să sesizez dubla măsură pe care anumiţi colegi cu demnităţi importante în statul român le folosesc: nu am primit nicio scrisoare - şi eram vicepreşedintele Camerei - în cazul Monica Iacob Ridzi, când s-a ajuns la 11 luni, nu am primit nicio scrisoare la votul cu privire la Legea pensiilor, care a fost un flagrant ieşit din comun pentru istoria democratică a României, nu am primit nicio scrisoare nici când un judecător CC a fost votat legal şi a doua zi am repetat votul, făcând un abuz", a adăugat Zgonea.
El a precizat că îi va răspunde preşedintelui Traian Băsescu la scrisoarea pe care i-a transmis-o luni, în cadrul unei discuţii telefonice pe care o va avea cu şeful statului miercuri sau joi.

„I-am răspuns preşedintelui Traian Băsescu, care mi-a scris cu mult înainte de a-mi scrie această scrisoare. I-am răspuns că eu nu pot să mă substitui Camerei, care analizează temeiul ridicării imunităţii. Îi voi răspunde din nou, o să am o discuţie telefonică azi sau mâine, noi avem relaţii instituţionale bune", a spus Zgonea.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că "reacţia politicienilor este una de dispreţ faţă de interesul românilor", referindu-se la cazurile Diaconu, Borbely şi Dobre, dar şi la deciziile ANI privind incompatibilitatea a patru membri ai Executivului.
Solicitarea preşedintelui Traian Băsescu adresată conducerii Camerei Deputaţilor privind discutarea cazurilor Dobre şi Borbely nu a mai fost supusă luni votului plenului, căruia i s-a prezentat doar Raportul Comisiei Juridice prin care s-a respins cererea şefului statului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite