Zgonea: Voi trimite invitaţie oficială preşedintelui Dumei de Stat a Rusiei pentru a vizita România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Zgonea
Valeriu Zgonea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că a stabilit, în urma convorbirii cu ambasadorul rus la Bucureşti, să îi transmită omologului rus, preşedintele Dumei de Stat, o invitaţie oficială pentru a vizita România.

Întrebat dacă a fost discutat, la întâlnirea cu ambsadorul rus, şi vreun subiect legat de Oltchim, Zgonea a răspuns negativ, menţionând că au fost abordate doar subiecte legate de relaţiile dintre cele două Parlamente.

"Avem un deficit de cooperare parlamentară cu Rusia. Practic, în ultimii ani nu am avut nicio cooperare. Au fost câteva delegaţii care au mers în Rusia, dar avem aproape 20 de ani de când un preşedinte al Dumei de Stat sau al Camerei Superioare nu a venit în România şi niciun preşedinte al Camerei Deputaţilor sau al Senatului nu a mers acolo", a spus Zgonea.

El a precizat că discuţiile pe care le-a purtat, miercuri, cu ambasadorul rus la Bucureşti au vizat întărirea relaţiilor parlamentare dintre cele două ţări. Ambasadorul rus arătându-se deschis către formularea unei invitaţii adresate preşedintelui Dumei de Stat din Rusia, relatează Mediafax.

"Eu voi trimite o invitaţie oficială în următoarele zile către preşedintele Dumei de Stat şi am stabilit un program multianual pentru trei-patru ani să întărim relaţiile interparlamentare. Invitaţia va fi făcută din partea Camerei Deputaţilor pentru a ne face o vizită şi voi trimite de asemenea şi o invitaţie către grupul de prietenie pentru a vizita România", a spus Zgonea.

El a menţionat că în privinţa relaţiilor interparlamentare, este important ca România să aibă un Institut cultural român la Moscova, iar Rusia să aibă un institut de cultură şi ştiinţă în România.

Zgonea a mai spus că e important să fie întărite relaţiile dintre Comisiile de industrie şi servicii şi economice dintre cele două Parlamente, având în vedere că există mulţi investitori ruşi în România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite