Zevedei, înlocuită în scandalul Botiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristina Zevedei, şefa Autorităţii de management care se ocupă de proiectele europene derulate prin Ministerul Muncii a fost demisă vineri în urma scandalului Botiş.

Premierul Emil Boc a declarat ieri că schimbarea din funcţie a lui Zevedei e o decizie pur managerială, luată pentru a nu exista suspiciuni că cineva încearcă să împiedice ancheta care-l priveşte pe fostul ministru al Muncii, Ion Botiş. Botiş şi-a dat demisia în urmă cu două săptămâni, după ce presa a dezvăluit că soţia sa, Ligia Botiş, era plătită cu 8.400 de lei brut pentru servicii de consultanţă acordate unei asociaţii ce obţinuse finanţare europeană. Proiectul a fost depus, selectat şi a primit şi prefinanţare de la Autoritatea de Management a Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU), instituţie subordonată ministrului Muncii.

DNA efectuează cercetări preliminare în cazul Botiş, iar documentele de la Autoritatea de Management ar putea furniza eventualele dovezi ale unor infracţiuni de corupţie. Proiectul „Şansa la demnitate" a primit prefinanţare de 30%, la numai o lună după semnarea contractului, în timp ce alte dosare au rămas fără bani, întrucât se epuizaseră fondurile disponibile.

În locul lui Zevedei a fost numită Carmen Ionel, directorul economic de la AMPOSDRU. „Şi Cristina Iova, directoarea de dinaintea Cristinei Zevedei, era tot interimar cu mandat prelungit din şase în şase luni. Vrem ca directorii de la AMPOSDRU să nu mai fie numiţi pe criterii politice, ci pe criterii de competenţă",  a declarat Flavia Preda, de la Coaliţia ONG-urilor pentru fonduri structurale. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite