Zeci de parlamentari cer capul lui Marko Bela

0
Publicat:
Ultima actualizare:

depunerea moţiunii pentru demiterea lui Marko Bela a fost determinată şi de "lipsa de reacţie" a premierului Tăriceanu la avertizările repetate asupra atitudinii liderului UDMR.Semnatarii

depunerea moţiunii pentru demiterea lui Marko Bela a fost determinată şi de "lipsa de reacţie" a premierului Tăriceanu la avertizările repetate asupra atitudinii liderului UDMR.
Semnatarii moţiunii arată în textul acesteia că Marko Bela, prin declaraţiile sale, a determinat "cel mai mare afront adus statului român din 1989 încoace". Ei îşi justifică poziţia amintind de afirmaţia lui Marko potrivit căreia funcţionarii din instituţiile publice aflate în aşa-zisul ţinut Secuiesc trebuie să înveţe limba maghiară pentru că mănâncă din pâinea de acolo. Conservatorii şi ceilalţi iniţiatori ai moţiunii acuză şi "atitudinea complice" a premierului, în pofida Legii nr. 115/1999 care prevede obligaţia respectării Constituţiei de către fiecare membru al guvernului, precum şi răspunderea politică solidară a acestora. "În capul înfierbântat al domnului Marko Bela, în Transilvania ar exista o singură limbă, limba maghiară, ordonându-ne să o învăţăm de la vlădică până la opincă, întrucât ţinutul în care se află este cel care hrăneşte şi poştaşii, şi jandarmii, şi toate serviciile, iar tot ce se consumă zilnic rezultă din acest ţinut", se mai arată în documentul citat, adăugându-se că preşedintele UDMR "s-a descalificat definitiv în faţa poporului român".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite