William Brînză îi cere lui Ponta să ia în considerare proiectul votului prin corespondență

0
Publicat:
Ultima actualizare:
William Brânză
William Brânză

Președintele Comisiei pentru românii din străinătate, William Brînză, îi cere premierului Victor Ponta să ia în considerare proiectul legislativ privind votul prin corespondență, în contextul discuțiilor privind eliminarea românilor din străinătate de pe listele electorale permanente.

"Personal, am întreprins toate demersurile necesare pentru facilitarea accesului la vot a românilor din afara granițelor țării. Am inițiat, am promovat și am introdus proiectul legislativ privind votul prin corespondență care era destinat lor, românilor din străinătate. Așa cum se știe, proiectul nu presupunea anularea metodei tradiționale de vot clasic, la urne. Faptul că nu am găsit înțelegerea necesară pentru ca proiectul să fie adoptat până în prezent m-a determinat ca, de fiecare dată când a fost necesar, să port discuții pentru mărirea numărului de secții de vot în străinătate, atât cu reprezentanții MAE, cât și cu cei ai Guvernului. Acest lucru a contribuit la îmbunătățirea numărului de votanți, dar nu a rezolvat și nici nu va rezolva această problemă majoră, aceea de a fi respectat dreptul constituțional al românilor de a vota", se arată într-un comunicat al deputatului PDL.

"Dată fiind această situație, vă rog domnule premier Ponta, împreună cu Guvernul pe care îl conduceți, să considerați acest proiect legislativ, al votului prin corespondență, de primă prioritate pentru că, peste câteva luni, vor fi alegerile parlamentare", precizează William Brînză.

Guvernul a anunțat vineri că vor fi reactualizate listele electorale, iar românii care au domiciliul în străinătate nu vor mai fi trecuți pe listele permanente.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite