WikiLeaks despre România: Mircea Geoană, o persoană indecisă, ranchiunoasă şi lipsită de loialitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană
Mircea Geoană

Într-o telegramă WikiLeaks din 2009 publicată de Hotnews, Mircea Geoană, la vremea respectivă candidat favorit la preşedinţia României, are parte de o caracterizare deloc flatantă: instabil, ranchinuos, indecis şi lipsit de substanţă.

"Într-un partid unde abilităţile diplomatice erau considerate de mică utilitate, Geoană nu s-a gândit niciodată serios să facă uz de punctele sale tari, ci a încercat să se adapteze la ceea ce el credea că îşi doresc alţii, rezultatul fiind persoana sa publică conflictuală de acum. Foştii asociaţi îi critică natura ranchiunoasă (încercând să-i înlăture pe majoritatea rivalilor politici interni), ambiţia excesivă şi lipsa de loialitate. Pentru unii, este un hibrid neplauzibil între mecanica de tip american şi flexibilitatea morală românească”, se arată în telegramă.

Din perspectiva adversarilor politici, Mircea Geaonă apare ca o persoană publică conflictuală cu dese schimbări de poziţie, populist, indecis şi lipsit de substanţă.

într-o altă telegramă, din 2008, oficialii americani citează o caracterizare facută de colegii britanici lui Mircea Geoană: Woobly. În traducere, instabil.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite