Weber şi Macovei se războiesc pe legea averilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

în legătură cu modalităţile de control al averii demnitarilor. "Sper că-mi daţi voie să vorbesc, da? Deci vorbim pe rând, că aşa mi se pare civilizat", i-a spus Weber lui Macovei, care îi

în legătură cu modalităţile de control al averii demnitarilor. "Sper că-mi daţi voie să vorbesc, da? Deci vorbim pe rând, că aşa mi se pare civilizat", i-a spus Weber lui Macovei, care îi întrerupsese argumentaţia. Ceva mai târziu, Macovei a întrebat-o, ironic, pe Weber, dacă a citit Legea 161/2003, prin care s-a decis ca declaraţiile de avere să devină publice. "Incredibil", a răspuns, vizibil iritată, Renate Weber, care este preşedinte al Fundaţiei pentru o Societate Deschisă (FSD).
"Nu-mi vine să cred ce aud", a spus preşedintele FSD, atunci când Macovei a explicat că viitoarea agenţie care va controla averile demnitarilor va constata "caracterul de rezonabilitate a porţiunii de avere nejustificabilă". Disputa dintre Macovei şi Weber a pornit de la proiectul de înfiinţare a Agenţiei Naţionale de Integritate. Renate Weber a apreciat că acest proiect "face un uriaş pas înapoi".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite