„Watergate“ de Arad: s-a furat tot materialul electoral al adversarului lui MRU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul USL Ovidiu Marian şi contracandidatul său, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu
Senatorul USL Ovidiu Marian şi contracandidatul său, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu

Persoane necunoscute au furat materialele pentru campanie ale senatorului USL Ovidiu Marian. Acesta dă vina pe contracandidaţii săi, printre care se numără şi fostul premier Ungureanu.

O firmă de publicitate din Arad care a realizat materialele promoţionale pentru un senator a fost jefuită, iar materialele pregătite pentru campania acestuia au fost furate, unele dintre ele fiind deja distruse. Cine ar fura afişe electorale şi pliante? Senatorul USL Ovidiu Marian susţine că adversarii săi politici vor să îl intimideze. El spune că a cheltuit o avere cu articolele promoţionale şi acum trebuie s-o ia de la capăt. Poliţia spune că infractorii au pătruns în magazia respectivă cu chei potrivite, pentru că nu s-a găsit nicio urmă de efracţie.

Cazul de la Arad devine astfel un Watergate autohton, păstrând proporţiile. În celebrul scandal politic american al anilor '70, „Afacerea Watergate", s-a comis o spargere la un hotel, iar investigarea infracţiunii a fost punctul de plecare pentru o serie de dezvăluiri care s-au soldat cu demisia preşedintelui Richard Nixon. Şi în cazul de la Arad dezvăluirile nu se opresc la dispariţia câtorva sute de afişe cu poza senatorului Ovidiu Marian. Au mai fost furate şi două computere care ar fi putut conţine pe hard-disk informaţii preţioase pentru adversarii politici, cum ar fi strategia de promovare a candidatului. Dacă mai adăugăm informaţiile provenite de la Poliţie potrivit cărora infractorii aveau chei potrivite şi bănuielile senatorului păgubit, putem vorbi de un „Watergate" de Arad în toată regula.

DE UNDE I SE TRAGE

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu este contracandidatul lui Ovidiu Marian, iar colegii senatorului spun că de aici i se trage totul. Sigur, trebuie menţionat că senatorul Ovidiu Marian a fost, ani în şir, membru marcant al Partidului Democrat Liberal, însă la alegerile locale din vară a decis să schimbe barca politică.

„Din punctul meu de vedere, ceea ce s-a întâmplat este o încercare de presiune politică şi de intimidare. Asemenea acţiuni sunt specifice unor anumite servicii. Hoţii au furat două computere care conţin informaţii importante pentru campania mea electorală. Este vorba despre anumite date pe care eu le-am dat celor de la această firmă şi au fost stocate pe computerele respective. Cea mai mare pagubă o reprezintă aceste date", ne declară Ovidiu Marian, senator USL.

SESIZARE LA AUTORITĂŢI

Acesta mai spune că a fost sesizată Poliţia, dar şi DIICOT, întrucât are de-a face cu un furt intelectual. „Poliţia a fost sesizată, au fost făcute cercetări la faţa locului, iar acestea continuă pentru depistarea persoanei sau persoanelor vinovate", spune comisar Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad. „Până acum nu am luat în seamă ameninţările repetate la adresa mea şi a familiei mele, dar acum, recunosc, am început să mă simt terorizat, încep să realizez de ce sunt în stare să facă aceşti oameni fără Dumnezeu. Dacă recurg la aşa ceva acum, când nici nu a început campania, încep să mă tem pentru siguranţa mea şi a familiei mele, dar îi anunţ pe aceşti mizerabili că îmi voi proteja familia cu orice preţ şi nu mă vor putea convinge să renunţ", a declarat Ovidiu Marian. Senatorul a mai spus că speră că organele abilitate îşi vor face datoria pe timpul campaniei electorale, pentru a stopa din faşă terorizarea candidaţilor, dar, mai ales, a alegătorilor.

„NU PUTEM VORBI DE O INFLUENŢĂ POLITICĂ"

Adversarii săi politici vin şi ei cu un răspuns la ceea ce s-a întâmplat. „Am aflat din presă de incidentul la care face referire domnul Ovidiu Marian. Nu cunosc amănunte, aşa că nu pot să mă pronunţ. Consider că este de competenţa Poliţiei să analizeze cazul, dar cred că nu putem vorbi de o influenţă politică cu scopul de a intimida pe cineva", spune Gheorghe Seculici, preşedintele PDL Arad. Dragoş Ţurlea, patronul firmei în care a avut loc spargerea (101 Reclame), spune că face materiale promoţionale din 2008 pentru Ovidiu Marian şi că este pentru prima dată când se întâmplă aşa ceva. Şi că este posibil să nu fi fost chei potrivite şi să fie vorba de unelte făcute special pentru forţarea uşilor.

Cine este Ovidiu Marian?

Ovidiu Marian este candidat al Uniunii Social Liberale pe colegiul senatorial din municipiu. Din anul 2008, acesta este senator. Din iunie şi până în noiembrie a ocupat funcţia de viceprimar al Aradului. În anul 2005 a devenit membru PD şi a ocupat până în 2008 funcţia de vicepreşedinte al Organizaţiei Municipale a PD. În vara anului 2012, acesta a trecut la PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite