Votul pe legea pensiilor l-a costat pe Boc 400 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Camerei Deputaţilor a afirmat ieri că PSD a cerut PDL 127 de milioane de lei noi pentru a vota legea pensiilor.

"PSD a încercat să şantajeze PDL cerând 127 de miliarde (127 milioane de lei noi - n.r.). În schimb, Victor Ponta se angaja că legea va trece fără probleme şi dânşii, cum aţi văzut, au şi părăsit plenul", a susţinut Anastase.

Jurnaliştii de la Evenimentul Zilei scriu că în spatele circului afişat la legea pensiilor au stat bani de la buget: 399,5 milioane de lei alocaţi de guvern, luni, primăriilor şi consiliilor judeţene (CJ) în urma negocierilor atât cu PDL-UDMR-UNPR, cât şi cu PSD.

Negocierile ar fi avut loc, după cum susţine liderul grupului PDL, Mircea Toader, chiar pe 15 septembrie, în ziua votului, din delegaţia PDL făcând parte şi el. Toader a păstrat însă secretul identităţii celorlaţi: "Cei responsabili de la PSD şi de la PDL au mai participat. A fost iniţiativa lor".

Referitor la negocieri, Anastase a spus că "PDL nu a spus nici da, nici nu". Anastase a prezentat ieri un e-mail primit pe 17 septembrie de la cabinetul PSD-istului Valeriu Zgonea, cu lista primăriilor şi sumele cerute. În total: 127,7 milioane. "Noi n-am spus o sumă. Am întrebat cât ar avea nevoie. Nu s-a materializat", susţine Toader, care nu poate explica însă cum au venit, ca o coincidenţă totală, alocările de la guvern pentru primării şi CJ-uri chiar imediat după solicitările din parlament. "Le-aţi văzut HG-urile? Că eu nu le-am văzut. Nu ştiu dacă există culoare politică acolo. Unde au fost nevoi, au fost daţi bani", spune Toader. "N-au primit absolut nimic. Era o solicitare şi atât", e sigură şi Anastase.

Banii s-au dat totuşi. Chiar dacă HG-urile n-au ajuns încă în Monitorul Oficial, acestea au fost confirmate pentru EVZ de vicepremierul Marko Bela: "Da, s-a dat HG. E vorba de plata datoriilor, de bani pentru şcoli, investiţii derulate prin Ordonanţa 7, prin primării şi consilii judeţene".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite