Votul românilor din străinătate s-a încheiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Votul românilor din străinătate pentru alegerea reprezentanţilor României în Parlamentul European s-a terminat la ora 07.00, ora României, în secţiile de pe Coasta de Vest a SUA. Potrivit ministerului de Externe, au votat aproximativ 13.500 de cetăţeni români.

Mai citeşte şi:
PSD şi PDL se bat pentru locul întâi

Ultimele secţii care s-au închis au fost cele din Los Angeles, Las Vegas, Phoenix şi Portland, informează un comunicat al MAE.

Votul a decurs în condiţii normale, fără incidente deosebite, potrivit comunicatului.

Pe baza informaţiilor primite de la misiunile României, până la ora 07.00 - ora României, la secţiile de vot din străinătate au votat aproximativ 13.500 de cetăţeni români, transmite Agerpres.

Ministerul de Externe a distribuit 400.000 de buletine de vot şi a organizat în străinătate 190 de secţii, cu nouă mai multe decât la europarlamentarele din 2007, dar cu 31 mai puţine decât la alegerile parlamentare din 2008, relatează NewsIn.

Ministerul a distribuit şi 200.000 de timbre autocolante, 1.000 de ştampile "votat", 190 de ştampile de control, plus modelele de procese verbale de constatare a rezultatelor, model de liste electorale şi materiale promoţionale.

Dintre cele 190 de secţii de vot care au fost organizate, cele mai multe au fost în Europa, dar ca număr de birouri de vot în acelaşi stat se detaşează SUA, unde au fost 19 secţii de vot, în timp ce în Italia au fost organizate 16, iar în Spania nouă.

Cifrele oficiale privind prezenţa finală la vot vor fi anunţate de către Biroul Electoral de Circumscripţie, după primirea tuturor proceselor verbale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite