Votarea proiectului de lege privind introducerea bacalaureatului profesional, amânată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Votul din Senat pentru proiectul de lege care introduce bacalaureatul profesional a fost amânat pentru o nouă şedinţă de plen.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că acest tip de bacalaureat este o soluţie pentru elevii care nu doresc o carieră care să necesite studii superioare.

Potrivit lui Andronescu, în ultimii doi ani, 150.000 de elevi nu au promovat bacalaureatul. Examenul pentru bacalaureatul profesional nu schimbă conţinutul programei pe care elevii au parcurs-o pe timpul anilor de liceu.

Potrivit proiectului de lege, pentru bacalaureatul profesional , elevii vor susţine două probe: un proiect şi o probă practică, precum şi o lucrare scrisă la educaţia antreprenorială. Probele de competenţe sunt comune şi la bacalaureatul naţional şi la bacalaureatul profesional.

În plus, dacă cineva care susţine bacalaureatul profesional vrea să se îndrepte spre învăţământul superior şi se răzgândeşte în aceeaşi sesiune, după o sesiune sau două sesiuni de bacalaureat, el se poate întoarce, poate susţine probele scrise de la bacalaureatul naţional şi, după aceea, are acces spre învăţământul superior.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite