Vosganian îşi dă în judecată acuzatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul Varujan Vosganian a declarat, ieri, la Craiova, că unii reprezentanţi ai clasei politice româneşti, împreună cu fostele structuri ale Securităţii s-au opus să fie nominalizat la

Senatorul Varujan Vosganian a declarat, ieri, la Craiova, că unii reprezentanţi ai clasei politice româneşti, împreună cu fostele structuri ale Securităţii s-au opus să fie nominalizat la funcţia de comisar european al României la Bruxelles. "Prezenţa mea la Bruxelles într-o funcţie atât de înaltă ar fi putut să influenţeze echilibrul de forţe politice din România. şi pentru că cineva vrea să arate că PNL eşuează, acest atac concertat a fost organizat de unii reprezentanţi ai clasei politice româneşti, fie adversari, fie aliaţi ai PNL care doreau să profite de pe urma şubrezirii PNL şi de conivenţă cu unele structuri destul de profunde ale fostei Securităţi, fie că e vorba de trădători, fie că e vorba de conspiratori, fie că e vorba de parveniţi ai fostei Securităţi", a spus Vosganian, prezent la Craiova pentru a arăta liberalilor doljeni "Strategia postaderare a PNL".
Scuze de la Băsescu
Vosganian a refuzat să spună cine au fost politicienii care s-au opus numirii sale la Bruxelles: "Ar fi foarte simplu pentru mine să înşir persoane pe care le bănuiesc că au făcut asta, despre unele ştiu pentru că de la comisia europeană mi s-a spus că anumite persoane cu funcţii politice în România au concurat la denigrarea mea la Bruxelles. Ar fi însă prea simplu pentru că respectivii ar nega totul şi eu aş apărea ca un om înverşunat care acuză. Eu nu vreau să mă transform într-o victimă". Senatorul liberal a mai spus că aşteaptă ca Traian Băsescu să-şi ceară scuze pentru acuzaţia de rasism pe care i-a adus-o şi să-şi explice poziţia pe care a avut-o în acele zile.
La tribunal cu Tucă şi Turcu
Vosganian a anunţat, ieri, că luni va semna şi actele prin care îi va da în judecată pe directorul "Jurnalului Naţional" şi pe Liviu Turcu. "Voi explica atunci exact şi ce tip de despăgubire materială doresc. Din păcate, domnul Turcu a avut o atitudine laşă pentru că nu a făcut publică adresa din SUA, refuzând să facă acest gest de onoare", a spus Vosganian. "S-a dovedit a fi o făcătură. CNSAS a făcut o listă întreagă de instituţii ale statului de la SIE, SRI, până la serviciul de informaţii al armatei, direcţia istorică a armatei prin care a dovedit că nicăieri în România nu există nicio referire la o astfel de activitate pe care aş fi dus-o şi nu am făcut parte din nicio structură represivă din România", a spus Vosganian.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite