Vosganian despre audierile pe bandă de la Parchet: Constat că s-a întrecut măsura

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Varujan Vosganian
Varujan Vosganian

Vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian, se întreabă, pe pagina sa de Internet, de ce Parchetul s-a dezlănţuit, acum, în a ancheta pe toţi cei ale căror acţiuni pot afecta reîntoarcerea la Cotroceni a preşedintelui suspendat.

Vosganian îi menţionează pe înalţii funcţionari, pe miniştri şi pe secretarii de stat care sunt cercetaţi sau chiar învinuiţi pentru că au scris Curţii Constituţionale că nu îşi asumă răspunderea pentru exactitatea listelor electorale.

„Cum să-ţi asumi răspunderea pentru sute de mii de decedaţi care rămân vii doar pe listele electorale? Ce e cu toată această uriaşă acţiune de intimidare? Vă e teamă că adevărul iese la iveală şi doriţi cu orice preţ să-l ascundeţi? “, scrie liderul PNL pe pagina sa de Internet.

Vosganian precizează faptul că nu atacă, ba, mai mult, că nu face presiuni asupra nimănui, cu atât mai puţin asupra Parchetului General.

„Nici n-aş putea să o fac. Nu cunosc niciun procuror şi cu excepţia celor doi, Kovesi şi Morar, nici măcar nu cunosc numele vreunuia. Aşa s-a întâmplat cu viaţa mea, n-am avut niciodată de-a face cu Parchetul, nici cu SRI, nici cu SIE, de aceea nu cunosc pe niciun salariat al acestor instituţii, cu excepţia cconducătorilor lor trecuţi prin proceduri parlamentare. Aşadar, nu critic şi nu atac, doar constat. Şi anume constat că s-a întrecut măsura “, explică Vosganian.

În încheiere, Vosganian mai precizează că deşi, până acum, credea că CCR are menirea de a soluţiona criza politică, se pare că această responsabilitate trece, într-un mod de neînţeles, în sarcina Parchetului General. „Dar nu cred că ăsta e genul de soluţionare de care aveam nevoie “, conchide vicepreşedintele PNL.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) s-a sesizat cu privire la o comunicare suplimentară făcută de şeful Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, Constantin Manoloiu, care a fost trimisă de Ministerul Administraţiei şi Internelor Curţii Constituţionale şi în care spunea că nu-şi poate asuma cifra alegătorilor, după ce informase CC că aceasta este de peste 18,2 milioane.

Săptămâna aceasta, au fost audiaţi şeful Evidenţei Populaţiei din MAI, chestorul Constantin Manoloiu, adjunctul său, Daniel Constantin, şefa de la autoritatea Electorală Permanentă, Ana Maria Pătru, secretarul de stat, Nicolae Căbulea şi preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Vergil Voineagu.


Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite