Vosganian: Protestatarii de la Palatul Cotroceni cer parlamentarilor să li se alăture

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Varujan Vosganian
Varujan Vosganian

Vicepreședintele PNL Varujan Vosganian a scris pe blogul personal, referitor la protestul anti-Băsescu din fața Palatului Cotroceni la care a participat, că numărul protestatarilor crește de la zi la zi, iar protestatarii le cer parlamentarilor să li se alăture.

„Numărul protestatarilor creşte de la zi la zi, nu spectaculos, dar consistent. În prima zi erau doi, a doua zi 150, a treia zi aproape cinci sute, acum cred că au fost, pe toate colţurile trotuarelor, aproape o mie. Erau oameni de toate felurile, de la figuri pitoreşti până la persoane rezervate, dar ferme. Impresia generală este că protestatarii aparţin unor categorii educate, informate şi conştiente de importanţa prezenţei lor acolo. Protestatarii cer insistent ca parlamentarii să li se alăture“, scrie vicepreședintele PNL pe blog, atrăgând atenția asupra faptului că reprezentanţii generaţiilor mai vârstnice erau mai numeroşi decât cei ai generaţiilor mai tinere și că nu au fost instigatori.
De asemenea, Varujan Vosganian apreciază că sloganurile „nu mai au umorul de odinioară“ ceea ce arată că „e vorba de o revoltă căreia nu-i mai arde de glume“.
Protestul anti-Băsescu a fost inițiat de senatorul Senatorul PNL Ioan Ghişe care a anunțat, luni, că protestează faţă de modul în care Traian Băsescu a fost reinstalat la Cotroceni.
„Este un gest simbolic. Ne plimbăm în jurul Grădinii Botanice şi a Palatului Cotroceni , în fiecare zi, în jurul orei 18.00", a declarat Ghişe.
Întrebat câte zile va dura protestul său, senatorul liberal a răspuns: „Cât va fi vreme bună!"
Ioan Ghişe poartă o pancartă pe care scrie: „Poporul a decis, Băsescu e demis!"
Senatorul PNL Ioan Ghişe a propus, luni, în plenul reunit al celor doua Camere, un proiect de hotărâre a Parlamentului prin care să se ia act de deciziile BEC şi CCR şi să se constate că preşedintele Traian Băsescu a fost demis de popor la referendum prin votul a peste 7,4 milioane de români.


Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite