Voronin nu vrea în UE cu ajutorul României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, s-a plâns, într-un interviu acordat BBC, că a aflat de la jurnalişti de iniţiativa preşedintelui României, Traian Băsescu, privind unirea

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, s-a plâns, într-un interviu acordat BBC, că a aflat de la jurnalişti de iniţiativa preşedintelui României, Traian Băsescu, privind unirea celor două ţări în cadrul UE.
"Din partea mea, niciun fel de reacţii negative nu au fost şi nu pot să fie () Altă treabă că nu au fost coordonate cu noi şi noi am aflat de la dvs., de la jurnalişti", a spus Voronin atunci când a fost întrebat dacă relaţiile cu România s-au răcit după declaraţiile lui Băsescu referitoare la unire. Preşedintele Republicii Moldova a respins însă posibilitatea ca România să ajute ţara pe care o conduce pentru a intra mai repede în UE. "Fiecare trebuie să îşi ducă problema lui, să se hotărască, pentru că fiecare ţară are caracteristicile ei specifice. Nu se poate deci lua totul împreună, de adunat totul împreună şi de mers... Aceasta nu este excursie, nu este undeva un timp oarecare limitat, aceasta se face pentru totdeauna, pentru toate... istoria, dezvoltarea ţării", a afirmat Voronin. El a spus, pe parcursul acestui interviu, că aderarea la UE "nu are niciun rost" dacă se cer "cedări" care să afecteze independenţa Republicii Moldova.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite