Vorbim discuţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul-ministru a anunţat în parlament că intenţionează să lase politica deoparte şi să-şi suflece mânecile pentru a se dedica exclusiv treburilor ţării. Un lucru pe care toţi îl

Primul-ministru a anunţat în parlament că intenţionează să lase politica deoparte şi să-şi suflece mânecile pentru a se dedica exclusiv treburilor ţării. Un lucru pe care toţi îl aşteaptăm de multă vreme. Problema este că liderul de la Palatul Victoria nu a spus, în mod concret, ce vrea să facă, rezumându-se la a repeta sintagma "un trai mai bun pentru români".

Rezultatul referendumului asupra demiterii şefului statului s-ar putea să fi tăiat elanul premierului de a se implica în "proiecte politice de anvergură". Cert este că PSD i-a dat lui Călin Popescu Tăriceanu un termen de graţie până aproape de sfârşitul lunii în curs. După 26 iunie, ziua în care se va da publicităţii raportul de ţară al Comisiei Europene, nimic nu va mai fi sigur. Pesediştii ameninţă deja cu o nouă moţiune de cenzură, iar democraţii îi aşteaptă pe miniştrii liberali după colţ, pentru a-i lovi în moalele capului cu moţiuni simple. În acest context, e greu de crezut că îndemnurile gen "Haideţi, înapoi la treabă!" au convins majoritatea parlamentară să nu voteze pentru căderea actualului Cabinet.

Deşi este lăudabil efortul şefului guvernului de a îndulci tonul faţă de adversarii din PD, nu prea sunt şanse ca apelul său pacifist şi vag, de renunţare la disputele sterile, să producă efecte. Tăriceanu a mutat în curtea Palatului Cotroceni întreaga responsabilitate pentru demersurile ce vizează mazilirea sa, lăsând să se înţeleagă că ar fi dispus să coopereze cu democraţii, dacă ei n-ar mai asculta de Traian Băsescu. O iluzie, desigur.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite